U SURČINU:
Srbija uzima kredit od 358 miliona evra za Nacionalni stadion

Autor: Direkt Drugi pišu
1 minuta čitanja
FOTO: Pixabay

Republika Srbija, sudeći prema prijedlogu zakona koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, uzeće kredit od 42 milijarde dinara (oko 358,8 miliona evra) kod Banke Poštanska štedionica za izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona sa pristupnim saobraćajnicama.

Nacionalni stadion Surčin
FOTO: Pixabay

Piše:Novaekonomija.rs

Izvođač radova na izgradnji stadiona u Surčinu je kineska kompanija Power China.

Država je već potpisala Ugovor o dugoročnom investicionom kreditu 25. juna sa Poštanskom štedionicom.

U pitanju je dinarski kredit, a Srbija će se zadužiti po kamati u visini tromesečnog belibora plus fiksna marža od 2,9 odsto godišnje. Rok vraćanja kredita je 11 godina, uz grejs period od tri godine.

Vlada Srbije je zaključkom od 11. maja projekat izgradnje urbane infrastrukture i nacionalnog stadiona sa pristupnim saobraćajnicama, proglasila projektom od posebnog značaja za Srbiju.

„Uzimajući u obzir uspešnu dosadašnju saradnju sa kompanijom Power Construction Corporation of China Ltd, Vlada je preko Ministarstva finansija 27. aprila 2023. godine potpisala Sporazum o saradnji u vezi sa realizacijom i finansiranjem pripremnih projektantskih radova za Projekat Izgradnje urbane infrastrukture i nacionalnog stadiona sa pristupnim saobraćajnicama“, piše u prijedlogu zakona.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *