Sindikat RiTE Gacko formirao štrajkački odbor

Autor: Milanka Kovačević Aktuelno Ekonomija
2 minuta čitanja
Sudbine im se prepliću- gde počinje Gacko, a gde završava RiTE

Sindikat RiTE Gacko je danas formirao štrajkački odbor, a narednih dana najavljuju i sednicu Skupštine kako bi razmotrili dalje korake i definisali plan akcije.

Sudbine im se prepliću- gde počinje Gacko, a gde završava RiTE

U štrajkački odbor su ušli predsednik Sindikata RiTE Gacko Željko Tepavčević, predsednik Skupštine i svi sindikalni poverenici.

Time je ovaj sindikat praktično postao prvi u sistemu Elektroprivrede koji najavljuje štrajk kao metod borbe za ostvarivanje zahteva koje su stavili pred Upravu RiTE Gacko i ERS.

Najvažniji zahtev je povećanje minimalne cene rada sa 150 KM na 170 KM.

Imajući na umu inflaciju koja je prešla 17% ovaj zahtev je potpuno opravdan”, rekli su “Direktu” u ovoj organizaciji.

Osim toga, istaknut je i zahtev za izmenu nekih tačaka u Kolektivnom ugovoru kako bi se poboljšali uslovi radnici u proizvodnji.

Kako “Direkt” nezvanično saznaje, o formiranju štrajkačkog odbora kao i o zahtevima Sindikata obavešteni su Uprava RiTE Gacko, Elektroprivreda RS i Vlada RS.

Da će pribeći štrajku predstavnici Sindikata ERS su najavili na konferenciji za medije proteklog petka.

Za sada je samo u RiTE Gacko formiran štrajkački odbor. Gacko će poslati poziv sindikatima ostalih zavisnih preduzeća da slede njihov primer i pozvati na jedinstveno delovanje.

Ipak, treba imat na umu da stanje u samim sindikalnim organizacijama nije sjajno, u nekima još ni izbori nisu provedeni.

Većina zaposlenih u RiTE Gacko još ne zna da je formiran štrajkački odbor.

Obaveštenje će biti, a možda već i jeste, na oglasnoj tabli. U svakom slučaju, mi ne možemo bez radnika i ništa se ne radi tajno. Biće i Skupština (sednica op. aut.), pa će svi biti upoznati sa namerama Sindikata”, rekli su u Sindikatu RiTE Gacko.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *