Petrović pod prijetnjom protesta pristao na sastanak sa sindikatom

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
1 minuta čitanja
Luka Petrović (Foto: Direkt)

Uprava „Elektroprivrede Republike Srpske“ pristala je na sastanak sa sidnikalnim vođama, dan nakon najavljenog protesta ispred zgrade preduzeća u Trebinju.

luka petrovic
Luka Petrović (Foto: Direkt)

Piše: D.T./CAPITAL

Direktor ERS-a Luka Petrović u svom dopisu sindikatu sastanak zakazuje za naredni utorak te predlaže da na njemu prisustvuje predsjednik sindikalne organizacije matičnog preduzeća, te po jedan predstavnik sindikalaca ispred distributivnih i proizvodnih preduzeća.

U Odboru sindikata ERS-a kažu da su već formirali radnu grupu za pregovore sa poslodavcem koja će se pojaviti na sastanku.

Podsjećamo, Odbor sindikata ERS-a je donio odluku da 12. decembra ispred upravne zgrade preduzeća u Trebinju održi protest jer uprava preduzeća nije zainteresovana za njihove zahtjeve vezane za povećanje plata.

Inače, ERS je na kolegiju direktora u oktobru ove godine otkazao Kolektivni ugovor za zaposlene. U obrazloženju su naveli da elektrodistributivna preduzeća u sistemu holdinga imaju obavezu da svoje poslovanje prilagođavaju regulatorno odobrenim okvirima zbog čega je neophodno da sve članice zasebno pregovaraju.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *