Otkaz stručnom saradniku u Osnovnom sudu Saši Raduloviću

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Društvo
3 minuta čitanja
Jači od suda - Saša Radulović stručni saradnik za falsifikovanje i prevaru

Stručnom saradniku Osnovnog suda u Trebinju, sa radnim mjestom u sudu u Nevesinju, Saši Raduloviću, izrečena je u februaru ove godine disciplinska mjera prestanka radnog odnosa. 

sasa-radulović
Saša Radulović stručni saradnik u Osnovnom sudu

Naime, ovu odluku donio je Okružni sud u Trebinju, potvrdivši time presudu Osnovnog suda u Foči. Sud u Foči je poništio rješenje Odbora državne uprave za žalbe Banja Luka, koji je Radulovića vratio na posao. 

Naime, nakon Radulovićeve žalbe zbog prestanka radnog odnosa 2021. godine, Odbor se najprije proglasio nenadležnim, da bi poslije sedam dana od Osnovnog suda u Trebinju zatražio kompletan spis i nakon ponovnog razmatranja Radulovića vratio na posao. Tako se Radulović ponovo vratio na radno mjesto sa koga je počinio dva krivična djela. 

“Direkt” je već pisao o tome kako je ovaj stručni saradnik osuđen, jer je na radnom mjestu počinio dva krivična djela.

Prvi put ga je Osnovni sud u Foči osudio u septembru 2018. godine na osam mjeseci zatvora, uslovno na dvije godine, zbog falsifikovanja isprave u ostavinskim predmetima.

U međuvremenu je Osnovni sud u Trebinju donio Rješenje o prestanku radnog odnosa. Radulović se u martu 2019. godine žalio Osnovnom sudu u Foči koji je odbio njegov zahtjev, ali je u žalbenom postupku Okružni sud u Trebinju poništio rješenje iz Foče i naložio da se Radulović vrati na posao i obešteti. U obrazloženju je navedeno da je načinjen proceduralni propust, jer se u datom slučaju nije mogao primenjivati Zakon o radu nego Zakon o državnim službenicima.

Tako se Radulović 31. januara 2020. godine vratio na posao, ali se ubrzo zbog prevara našao pred Osnovnim sudom u Foči

“Na radnom mjestu stručnog saradnika, učestvujući u ostavinskim postupcima u Odeljenju suda u Nevesinju, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu korist, doveo je u zabludu više lica”, stoji u presudi.

Nakon ove presude za KD prevara, Osnovni sud u Trebinju je protiv Radulovića pokrenuo disciplinski postupak i u avgustu 2021. izreklo mjeru prestanka radnog odnosa uz ojcenu da je njegovo ponašanje nanijelo štetu ugledu suda. Nakon toga se Radulović žalio Odboru državne uprave za žalbe. 

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *