NADLEŽNE SLUŽBE NA TERENU:
Oko 70 prijavljenih šteta nakon jučerašnjeg nevremena u Trebinju

Autor: Direkt Drugi pišu
2 minuta čitanja
Šteta od nevremena u Trebinju (Foto: Direkt)

Operativni centar Civilne zaštite u Trebinju do sada je primio oko 70 prijava o šteti nastaloj usljed nevremena koje je rano juče pogodilo ovaj grad, izjavio je Srni šef Službe Civilne zaštite Nemanja Sorajić.

“Riječ je o oštećenjima crijepova, krovova, iskrčenim stablima, granama, začepljenim šahtovima… Sve nadležne službe su na terenu i rade na otklanjanju štete”, rekao je Sorajić.

Prema njegovim riječima, nadležne službe su od jutros raspoređene u trebinjskim naseljima Mokri Dolovi, Bregovi, Tina, Gorica, gdje je bila veća šteta.

Sorajić je naveo da je na desetine drveća oboreno što je umnogome uticalo i na odvijanje saobraćaja, ali da su službe odradile svoj dio posla.

On je zamolio građane za razumijevanje te podsjetio da je formirana komisija za procjenu štete koja na osnovu zahtjeva koje građani podnesu u Gradskoj upravi izlazi na teren po prioritetima i utvrdi stepen štete i novca za obeštećenje.

Koordinator komisije za procjenu štete Tomo Vujinović rekao je Srni da je od jutros stiglo oko desetak zahtjeva građana za nadoknadu štete od nevremena, koji se uglavnom odnose na oštećenja na krovovima, vozilima i poljoprivrednim usjevima, te napomenuo da će šteta biti nadoknađena.

On je pozvao građane da se obrate Gradskoj upravi ukoliko su pretprjeli štetu usljed nevremena.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *