Naš poznati pjevač i tajanstveni centri moći

Autor: Direkt Komentar Mišljenje drugih
7 minuta čitanja

Da tajanstveni centri moći stvarno žele znati gdje se kreću i što rade naša estradna lica, po duši govoreći, dosta im je pretplatiti se na Gloriju i Story i pratiti ih na Instagramu. Ili, ako su baš temeljiti i inzistiraju da svaka pjevačica i pjevač moraju imati čip, mnogo je jednostavnije i jeftinije ugraditi im ga za vrijeme liposukcije, presađivanja kose ili povećanja grudi za dva broja.

tony-cetinski

Piše: Ante Tomić/ Jutarnji list

Naš poznati pjevač Tony Cetinski otkrio je prije nekoliko godina za novine da je bio na liposukciji. Saznali smo da je legao na operacijski stol i dao se uspavati da bi mu dugačkim i debelim iglama izvukli masno tkivo iz bedara i bokova, cijela četiri kilograma drhtave, želatinozne tvari iz njegovog tijela završila su u čvrsto zatvorenom kontejneru s biološkim otpadom.

Nije to bilo ugodno za čitati. Jednima se činilo da je liposukcija previše osobna za novine i sami su se sebi čudili zašto su otvorili tu stranicu, a drugi su se mrštili da je netko otišao na zdravstveno beskoristan, bolan i skup zahvat tek stoga što je bio lijen trčati po maksimirskoj šumi i pržene krumpiriće s kečapom zamijeniti celerom i grčkim jogurtom.

Ali, dobro, svatko ima pravo sam odlučiti što je najbolje za njega.

Neobično je, međutim, kad se Tony Cetinski javi na društvenoj mreži, u izravnom prijenosu iz svoje primaće sobe, s poznatom slaboumnom pričom da će u cjepivu protiv koronavirusa biti jedan mali, golim okom nevidljiv čip, preko kojega će tajanstveni centri moći, masoni, Bilderberška grupa, vatikanski gay lobi, kineska tajna policija i Bill Gates kao takav znati sve o vama. Čak i da je to istinito, ne shvaćamo zašto uzrujava našeg poznatog pjevača. Zašto je danas za svoje privatne podatke zabrinut netko tko je jučer, bez ikakvog skanjivanja, za novine opisivao kako su mu ispumpavali salo iz guzice?

Zatim, ako je on bio iznimno zadovoljan jednim zdravstveno beskorisnim zahvatom, zahvaljivao liječnicima i sestrama da ponovno ima krasnu figuru, da je skladan i razmjeran poput antičkog boga, otkud mu sada odjednom nepovjerenje u sustav, u poštene namjere bolničkog osoblja? Da su liječnici i medicinske sestre plaćenici masona, Bilderberške grupe, vatikanskog gay lobija, kineske tajne policije i Billa Gatesa kao takvog, valjda bi se podmukli gadovi dosjetili nečega praktičnijeg od globalne epidemije koronavirusa i stavljanja jednog malog, golim okom nevidljivog čipa u milijarde bistrih doza budućeg cjepiva?

Da tajanstveni centri moći stvarno žele znati gdje se kreću i što rade naša estradna lica, po duši govoreći, dosta im je pretplatiti se na Gloriju i Story i pratiti ih na Instagramu. Ili, ako su baš temeljiti i inzistiraju da svaka pjevačica i pjevač moraju imati čip, mnogo je jednostavnije i jeftinije ugraditi im ga za vrijeme liposukcije, presađivanja kose ili povećanja grudi za dva broja. Dok su našem poznatom pjevaču omamljenom usisavali četiri kilograma pancete, on vjerojatno ne bi opazio ništa sumnjivo ni da su mu na trticu zašarafili tranzistorski prijemnik marke Rudi Čajavec.

Privatnost se, istina, ne može precijeniti. Svaku mjeru zaštite osobnog integriteta i slobode pojedinca valja pozdraviti, svako upozorenje pažljivo poslušati, ali koji put je teško imati strpljenja. Ovo je besramno vrijeme. Informatička tehnologija učinila je naše živote prozirnima, izloženima oku drugoga i ljudi uglavnom nemaju problema s time.

Dapače, to im je super. Direktno se javljaju iz primaćih soba, fotografiraju haljine, kapute, pse, mačke, djecu, faširance s keljem, grah s kranjskom, ćevape s lukom, selfije u vešu, šalju sise WhatsAppom, erekcije Twitterom, a Google ih u svakom trenutku može naći. Sve su, ukratko, ekshibicionistički podijelili sa svijetom, jedva su išta ostavili samo za sebe i kad vidite što su sve učinili da ne ostanu neprimijećeni, ne možete se zapravo načuditi njihovom strahu da ih netko nadzire.

Naposljetku, pogledajte samo Ivana Penara, jednoga od glasovitijih hrvatskih zagovornika teorija o tajanstvenim centrima moći. Taj se u svaki objektiv ugura, sve do jedna televizijska kamera u Hrvatskoj ima na leći masnu mrlju od Pernarovog nosa. Svatko od nas o tome samoljubivom pajacu zna više nego što bi želio znati, o njegovim spolnim navikama, partnericama, potomstvu, mami, lakim drogama, svjetskom kapitalizmu, bliskoistočnoj krizi i liječenju vitaminom C. Svako njegovo bezvrijedno mišljenje smo, obično nehotično i nesvojevoljno, čuli, pa tako i ono da će cjepivo protiv koronavirusa sadržavati čip pomoću kojega će Bill Gates znati sve o vama.

Ali, zaboga, zašto, pitate se? Zašto bi se netko, čak i mnogo gluplji od Billa Gatesa, mučio stavljati čip u cjepivo da bi pratio gdje je Ivan Pernar, kad sam Ivan Pernar čitav svoj sramotni život emitira uživo na Facebooku?

Ako ste i vi možda prestravljeni da će vas pratiti jednim zlokobnim, malim, golim okom nevidljivim čipom, imamo za vas jednu dobru i jednu lošu vijest. Prvo loša, već vas motre. I bez cjepiva protiv koronavirusa, nadzorne kamere su na svim uglovima, i u Lidlu, i u Konzumu. Ostavljate za sobom digitalne tragove u zubarskim ordinacijama, apotekama, kemijskim čistionicama, bankomatima… Napokon, jedna mala svjetloplava točkica na Googleovoj karti uvijek označava mjesto na kojem se nalazite.

Dobra je vijest da se od toga može pobjeći. Još nisu donijeli zakon da morate imati pametni telefon i na Instagramu svaki dan objavljivati što ste ručali. Odjavite se lijepo iz svih društvenih mreža i preselite se negdje gdje nema ni kamera, ni Lidla, ni bankomata, ni zračenja 5G mreže, u kraj u kojem nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, u okolicu Donjeg Lapca.

U srpskom selu bez struje Bill Gates vas nikad neće naći. Kraj čađavog špahera na drva bit ćete sigurni i od masona, i od Bilderberške grupe, i od vatikanskog gay lobija i od kineske tajne policije. Nitko na svijetu neće mariti za vas, ali nekako sumnjam da je to život kojem zaista težite.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *