Može li se sad naći smeštaj u Boki, kakav i za koliko

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
4 minuta čitanja
Image: 347094212, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Michael Abid / Alamy / Alamy / Profimedia

Ko jednom letuje u Boki Kotorskoj, obično joj se vraća. Međutim, čak i ako nemate nekog kod koga uvek iznajmljujete apartman ili ste tek sad shvatili da bi to moglo da bude vaše idealno bekstvo na more u avgustu – ponuda privatnog smeštaja je još dovoljno šarena da možete da nađete neki po svojoj meri. Ili džepu.

347094212, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line
Image: Michael Abid / Alamy / Alamy / Profimedia

Piše: Ana Kalaba/ Nova.rs

U samom Kotoru u avgustu prosek cena smeštaja koji se izdaje preko sajta Airbnb je 88 evra. Apartman za dvoje košta oko 40 evra dnevno minimum, a stanovi na malo boljim pozicijama u Starom gradu i s malo atraktivnijim pogledima iznajmljuju se za 80-100 evra.

U Dobroti je nešto veća ponuda, a raspon cena je od 30 evra za skroman apartman za četvoro, do 170 evra za moderan i opremljen, u prvom redu do mora. Prosek je 10-20 evra po osobi.

U Perast su pozvani oni koji žele i mogu da sebi priušte pravi luksuz, kakav, na primer, nudi vila koja se iznajmljuje za 850 evra po noćenju. U njoj može da boravi osam osoba, ima bazen, baštu i sopstveni izlaz na more, a smeštena je u samom centru. Ipak, ta cena značajno oskače čak i u kontekstu ponude drugih fensi vila u tom kraju, koje se iznajmljuju za 100-300 evra dnevno i sve imaju slične „adute“. Kao najjeftinija opcija u Perastu ispostavlja se soba za dvoje od 35 evra, na tri minuta od plaže.

U Herceg Novom takva košta 19 evra po noćenju. Apartman za petoro s pogledom na grad i more može da se nađe za 33 evra, ali luksuzni apartmani uz more i starinske vile su od 100 do 250 evra.

S druge strane, na Jadranskoj magistrali, potezu od Kotora ka Prčnju, cene apartmana uz more (ali i put) se trenutno kreću od 50 do 170 evra, uglavnom uz garantovan fantastičan pogled, privatnu plažicu i jedinstveni mir.

Soba za dvoje u Tivtu može da se nađe za 22 evra, dok je „deluks“ apartman za šestoro, sa privatnom plažom, 168 evra. Prosečna cena je 60 evra na noć, mada, sve naravno zavisi i od broja ljudi koji treba tu da borave – dvosoban apartman s terasom može da se nađe i za 35 evra, a prima čak šestoro ljudi.

Najjeftiniji smeštaj koji se nudi u Krašićima je apartman za dvoje od 20 evra. Cela kuća s bazenom i saunom, s četiri spavaće sobe za osam osoba može da se iznajmi za 260 evra po noćenju.

Ipak, i to je jeftino naspram čitavog kompleksa na Luštici koji se sastoji od nekoliko kuća u kamenu i staklu u kojima može da uživa više od 22 ljudi, s terasama sa kojih puca fantastični pogled na zaliv, bazenom, saunom, barom… Da, i to se iznajmljuje u Boki, po ceni od 850 evra za noć.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *