ŽURNAL SAZNAJE: Izdat nalog za hapšenje Pramoda Mittala

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika Ekonomija
1 minuta čitanja

Kantonalno tužilaštvo Tuzla izdalo nalog za hapšenje britanskog milijardera Pramoda Mittala, saznaje Žurnal. Osim njega trebale bi biti uhapšene još najmanje dvije osobe koje se dovode u vezu sa organiziranim kriminalom u vezi sa pranjem novca preko Global Ispat Koksne industrije Lukavac (GIKIL).

“Tačno je da je izdat nalog za hapšenje Pramoda Mittala i još dvije osobe. Više detalja će biti saopćeno nakon što akcija bude okončana”, potvrdio je za Žurnal glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić.

Pramod Mittal trenutno se nalazi u Lukavcu. On je jedan od članova poznate indijske porodice Mittal, koja se bavi proizvodnjom željeza i čelika. Svoje poslovanje Mitalovi vode iz Londona. Prije petnaestak godina njihova korporacija je kupila Koksnu induzstriju u Lukavcu. Ista porodica je ulagala u zeničku Željezaru i Rudnik Ljubija kod Prijedora. Mittal je, formalno, bio predsjednik Nadzornog odbora Global Ispat Koksne industrije Lukavac. Istražni organi sumnjaju da je preko ove firme oprano i iz BiG izvučeno najmanje pet miliona maraka.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *