Završen literani konkurs „Živjeti slobodno, perom se boriti“- u službi promocije mladih nada

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja

Pobjednice literanog konkursa su Nejra Šehić, Emana Kaminić  i Edna Pinjić koje su se složile da konkursi ovog tipa  ohrabruju autore i mlade umjetnike da koriste svoje talente kako bi oblikovali svijet u kojem će svi živjeti slobodno i dostojanstveno.

konkurs-zivjeti-slobodno

Ova nagrada je podsjednik da riječi imaju moć pokretati promjene i oblikovati našu stvarnost, nikada ne smijemo odustati od svojih ideala i vizija, jer mi smo nosioci promjena i budućnost se nalazi u našim rukama“ – zaključiila je Nejra Šehić, pobjednica konkursa.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo velikim interesovanjem mladih za konkurs.

Oduševljeni smo što smo svjedočili tome kako se mladi talenti angažuju i koriste svoje riječi kako bi izrazili svoje misli o slobodi, pravdi i važnim društvenim pitanjima. Njihova strast i kreativnost svjedoče o tome da budućnost donosi nadu za bolji i humaniji svijet, gdje se vrijednosti slobode i aktivnog izražavanja cijene i podržavaju. Ova velika podrška i odaziv mladih inspirišu nas da i dalje pružamo platformu za njihov glas i da zajedno gradimo svijet gdje se ideje mogu slobodno izražavati.

Iskoristili su ovu priliku da najave i buduće aktivnosti.

Pored književnog aspekta, projekt ima za cilj da afirmiše umjetnost kroz uređenje javnih površina. Ova inicijativa nije samo estetska, već i funkcionalna, jer se zapuštenim prostorima daje šansa da udahnu novi život. Naša ideja je da snažne poruke ovih talentovanih ljudi ukrase sve dijelove naše države. Krenuli smo s Mostarom i Distriktom Brčko, gdje smo naišli na sjajne reakcije lokalnog stanovništva. U narednom periodu naš cilj je da proširimo ovu inicijativu i u ostale gradove BiH“ – kazali su organizori konkursa.

Literarni konkurs „Živjeti slobodno, perom se boriti“, dio je projekta koji su realizovali polaznici programa „Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima“ u organizaciji Humanity in Action BiH.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *