Žarko Laketa o talačkoj krizi u Trebinju: Prevashodni cilj nam je bio da spasimo djecu

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika
3 minuta čitanja
Žarko Laketa (FOTO: Direkt)

Trebinjac M. M. (31), koji je danas više od četiri sata držao svoje dvoje maloljetne djece prijeteći da će se zajedno s njima raznijeti bombom, od ranije je poznat policiji zbog nasilja u porodici, ali i teških krađa i krađa, potvrdio je za „Direkt“ Žarko Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje.

Žarko Laketa (FOTO: Direkt)

Navedena talačka kriza, koja je počela u porodičnoj kući, u naselju Gorica, a završila se na obližnjem magistralnom putu, bila je veoma teška za pregovarački tim policije, jer je sa M. M. bilo nemoguće postići bilo kakav dogovor.

– Naš pregovarački tim išao je na to da udovoljimo zahtjevima licu koje je držalo svoju maloljetnu djecu. Jedan jedini njegov zahtjev je bio da na lice mjesta dođe njegova supruga, a naš prevashodni cilj je bio da spasimo djecu. On je stalno držao u ruci ručnu bombu, te vadio osigurač iz nje prilikom pregovora i opet ga vraćao u nju. U jednom momentu smo pokušali da ga savladamo, došlo je do određenih komešanja, ali nismo uspjeli. To je bio rizičan pokušaj, ali nije se desilo ništa, na svu sreću. Tražili smo osobe i lica koja su bliska njemu i dovodili ih da razgovaraju sa njim, ali niko od njih nije uspio da ga ubijedi da pusti djecu – opisao je Laketa dešavanja ispred porodične kuće M.M.

On je dodao da je policija, na kraju, odlučila da dovede njegovu suprugu, jer je M. M. bio obećao da će vratiti osigurač u bombu i pustiti djecu ako ona dođe.

– Nakon dešavanja ispred kuće, on je izašao na magistralni put. Njegova supruga je bila tu sa ocem. Kada su oni prišli, došlo je do komešanja između oca i njega, zajedno su pali na pod i tada je policija odvojila djecu. Otac od njegove supruge je uzeo bombu i bacio je preko puta. M. M. je tada pokušao da pobjegne, ali ga je policija uhvatila nakon deset metara – rekao je Laketa.

Na pitanje da li je bomba kojom je M. M. prijetio bila prava, Laketa je rekao da je uviđaj u toku, ali da misli da jeste bila “prava, bojeva bomba”. On je dodao da je trud policije da riješi talačku krizu bio za pohvalu, ali je priznao da je „bilo i sreće ovom događaju”.

Kako je rečeno novinarima, M. M. se trenutno nalazi u policiji, dok su djeca zajedno sa majkom smještena u trebinjsku Bolnicu.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *