Zabranjeno okupljanje više od 10 osoba, MASKE OBAVEZNE I NA OTVORENOM

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
7 minuta čitanja
Trebinje (Foto: Direkt)

Do 16. novembra zabranjeno je okupljanje više od 10 ljudi u RS, što uključuje i svadbe i druga privatna okupljanja, rekao je ministar zdravlja RS Alen Šeranić, nakon sjednice Kriznog štaba.

trebinje
Trebinje (Foto: Direkt)

Izvor: Srpska info

Između ostalog, odlučeno je da se uvede obavezno nošenje maski i napolju, uz tri izuzetka.

– Djeca do sedam godina nisu obavezna da nose maske, osobe sa posebnim potrebama koja nisu u mogućnosti sama da skinu masku i osobe koja obavljaju fizičku, sportsku i rekreativnu djelatnost u rekreativnim objektima – pojasnio je Šeranić.

Zabranjena je i muzika uživo u ugostiteljskim objektima.

Direktor Inspektorata RS Dragurtin Škrebić je naveo da su dodatne mjere neophodne kako bi se spriječilo širenje epidemije.

– Vlada je bila prinuđena da hitno izmjeni Zakon o zaštiti od zaraznih bolesti, te je od prošle sedmice moguće i zatvaranje ugostiteljskih objekata. Imali smo pojačane kontrole prošlog vikenda i 11 subjekata smo zatvorili na sedam dana – rekao je Škrebić.

On je dodao da novčane kazne nisu dale rezultate, jer su pojedini ugostitelji bili spremni da plate kaznu, ako bi radili u punim objektima.

– Cilj je da se epidemija ne širi, da ne bismo morali potpuno zatvoriti rad privrednih aktivnosti. Teško bismo preživjeli, ako ne bude posla – poručio je Škrebić.

On je dodao da je virus “dolazio u fabrike, ali se nije širio u fabrikama, ako se poštuju mjere”.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *