Za trebinjske “Male stvari” brojne nagrade u Doboju

Autor: Direkt Aktuelno Kultura
2 minuta čitanja
Put po svijetu

Predstava “Put po svijetu”, trebinjske Kulturne scene “Male stvari”, proglašena je za najbolju predstavu nedavno održanog Festivala dječijeg dramskog stvaralaštva “Dobojska vrteška” u Doboju. Predstavu, u kojoj igra 13 mladih Trebinjaca, režirala je i adaptirala Trebinjka Milana Ninković koja je ovom prilikom nagrađena za najbolju režiju, dok je Dušan Sušić proglašen za najboljeg glumca festivala.

Put po svijetu

Predstava je rađena prema tekstu “Put po svijetu na trotinetu” Tode Nikoletića.

“Кoliko je važno učiti o pozorištu i u njemu igrati, vjerujemo, važno je i igrati se pozorišta. Tako je nama tekst Put po svijetu (Put po svijetu na trotinetu) Tode Nikoletića poslužio da se igramo i učimo sa djecom o scenskoj igri. Dakle, kroz ovaj dramski prikaz mladi akteri su se igrali putovanja i njihovog doživljaja susreta sa drugačijim. Igrali su se putovanja i druženja, upoznavanja novih ljudi, običaja, navika… u vremenu u kome su neke mračne sile načinile i odlučile da to ne smijemo”, kažu u “Malim stvarima”.

Za adaptaciju teksta, režiju, kostimska rješenja, izbor muzike i glumu u ovoj predstavi u potpunosti su  zaslužni članovi Dramskog studija za djecu i mlade – Кulturne scene Male stvari. Realizaciji predstave doprinijeli su Vojislav Elez, Milica Salata, Boris Glušac, Tadija Кaranac i David Popadić.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *