Za praznike produžen policijski čas

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja
Foto: Glas Srpske

Policijski čas će se tokom praznika pretvoriti u dane, odlučio je Republički štab za vanredne situacije. Zabrana kretanja će trajati od petka u 15h do subote u 5h i od subote u 15h do ponedeljka u 5h.

stab-vanredne-situacije
Foto: Glas Srpske

Nakon sednice Republičkog štaba za vanredne situacije (RŠVS) javnosti su se obratili ministri Natalija Trivić i Srđan Rajčević.

Istakli su da je na 21. sednici Republičkog štaba zaključeno da je neophodno da se odgodi realizacija planiranih ekskurzija i izvođenja škola u prirodi. Naloženo je direktorima da ove aktivnosti planiraju kada se steknu uslovi za to.

Rajčević je javnost upoznao sa hakerskim napadima, tačnije generisanim lažnim nalozima na društvenim mrežama, koji ugrožavaju naloge Vlade i zvaničnih institucija. Rekao je da MUP RS ima sve potrebne mehanizme da otkrije sajber napadače.

Na kraju konferencije je pročitan i zaključak koji je najviše interesovao građane. A to je potvrda da će policijski čas biti pretvoren u dane.

Zabrana kretanja za većinu građana RS će početi u petak, 17. aprila u 15 časova i trajaće do subote u 5 časova. Drugi deo zabrane počinje u subotu, 18. aprila u 15 časova i trajaće 38 sati, do ponedeljka, 20. aprila u 5 časova.

Time je RŠVS ozvaničio najave Milorada Dodika izrečene pre dva dana, a ponovljene nakon današnjeg sastanka sa Aleksandrom Vučićem u Beogradu, da će u sklopu borbe protiv korona virusa, veći deo vikenda u kome pravoslavni vernici obeležavaju Veliki petak i Vasrs, proteći u zabrani kretanja.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *