Vukanović i Vučinić udaljeni sa sjednice NSRS, Vučinić – Stevandić želi da uguši slobodnu riječ u NSRS

Autor: Jela Džomba Aktuelno Politika
2 minuta čitanja

Poslanici Nebojša Vukanović i Đorđe Vučinić Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, udaljeni su sa zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) tokom 14. tačke dnevnog reda – informacija o dugu sa stanjem na dan 31. 12. 2022. godine. Đorđe Vučinić, je za “Direkt” pojasnio šta se to dešavalo u skupštinskoj sali i šta je prethodilo njihovom odrstanjivanju.

Nebojša Vukanović je još tokom govora o prethodnoj tački dnevnog reda dobio mjeru oduzimanja riječi.

“Gospodin Stevandić je Nebojši Vukanoviću oduzeo riječ zbog toga što je komentarisao jedan sulud prijedlog da mi vratimo Hrvatima tako što ćemo odlagalište otpada napraviti u blizini Dubrovnika”, rekao je Vučinić za “Direkt”, podsjećajući da je to bilo na prethodnoj tački dnevnog reda, kada su govorili o namjerama Republike Hrvatske da odlaže radioaktivni i nuklearni otpad na lokaciji Trgovska gora u neposrednoj blizini granice sa Republikom Srpskom i BiH.

Stevandić je Vukanoviću ponovo oduzeo riječ  i tokom diskusije o informacijama o dugu sa stanjem na dan 31. 12. 2022. godine, nakon čega su reagovali Vučinić i Vukanović.

“Skočili smo kolega i šef kluba Nebojša Vukanović i ja i pitali ga je li normalno ovo što radi. Obratili smo se i svim kolegama narodnim poslanicima i pitali ih je li ovo normalno. Bilo je pognutih glava narodnih poslanika, mnogi su i ćutali, nisu komentarisali, ali bilo je i komentara iz vladajuće koalicije da to nije u redu”, pojasnio je Đorđe Vučinić, narodni poslanik Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića dešavanja u NSRS, koja su prethodila njihovom udaljavanju.

“Ovo je nevjerovatno šta radi gospodin Stevandić i jedini mu je cilj da uguši slobodnu riječ i u NSRS, a vidjećemo šta će da bude ako se danas usvoje izmjene i dopune Krivičnog zakonika i ako se kleveta proglasi krivičnim zakonom”, rekao je za “Direkt” Vučinić i dodao da se nakon ove tačke dnevnog reda vraćaju na zasjedanje NSRS, ako im, kako kaže, dozvoli Nenad Stevandić.

Za odstranjivanje pomenutih poslanika intervenisalo je i obezbjeđenje u NSRS.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *