Vlada Srpske nastavlja preko Inspektorata ismijavati pravosuđe

Autor: Direkt Aktuelno Politika
2 minuta čitanja

Nekoliko dana nakon što je Vlada Republike Srpske vratila Predraga Tomića na poziciju direktora Inspektorata Republike Srpske, a što je bila u obavezi po osnovu sudske presude, danas ga je ponovo smijenila i na tu poziciju imenovala ponovo Dragutina Škrebića, saznaje portal CAPITAL.

Vlada je i ovaj put primjenila identičan model kao što je to uradila i 2019. godine. Tomić je prvo imenovan na sjednici održanoj prošle sedmice da bi već na današnjoj bio smijenjen.

Formalno-pravno, odluka pravosudnih organa da se bivši direktor koji je nezakonito smijenjen vrati na posao je ispoštovana i sprovedena, ali realno nikakvih promjena nije bilo s obzirom da Tomić nije ni stigao da sjedne u fotelju.

Podsjećamo, on je zbog odnosa Vlade prema njegovom slučaju protiv premijera Radovana Viškovića podnio krivičnu prijavu, koju je prije nekoliko dana dopunio.

Tomić je prvi put smijenjen 2018. godine kada ga je na poziciji direktora zamijenila Danijela Batar.

Od početka je tvrdio da je nezakonito smijenjen, što je sud i potvrdio svojim presudama, ali ga Vlada ne želi na toj poziciji pa izvrgava ruglu zakon i pravosuđe.

Podsjećamo na sjednici u maju 2019. ga je vratila na mjesto direktora i na toj istoj sjednici ga smijenila, a zatim ponovo postavila Danijelu Batar.

Prema saznanjima CAPITAL-a već sutra će u Službenom glasniku RS biti objavljena odluka o njegovoj smjeni, kao i o imenovanju Dragutina Škrebića za vršioca dužnosti direktora na period od 90 dana.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *