Višković obećao: Neće biti poskupljenja struje u RS

Autor: Direkt Aktuelno Društvo Ekonomija
2 minuta čitanja
Sastanak u Vladi RS (Foto: Vlad RS)

Odluka Ustavnog suda neće dovesti do povećanja cijena električne energije za potrošače u Republici Srpskoj, zaključeno je na današnjem sastanku, kojeg je organizovao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, a kojem su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, direktor Elektroprivrede (ERS) Luka Petrović, ministri u Vladi Republike Srpske Petar Đokić i Miloš Bukejlović, te predstavnici Regulatorne komisije za energetiku.

sastanak u Vladi zbog odluke Ustavnog suda rs
Sastanak u Vladi RS (Foto: Vlad RS)

Kako je saopšteno iz Vlade Republike Srpske, na sastanku je usaglašeno da će Regulatorna komisija za energetiku donijeti rješenje kojim će se prilagoditi odluci Ustavnog suda o tarifama za obračun električne energije. Kako je istaknuto u okviru tarifnih grupa neće postojati podgrupe.

Premijer Višković je istakao da su predstavnici Republike Srpske brzo djelovali nakon odluke Ustavnog suda Republike Srpske i donijelu odluku kako električna energija ne bi poskupjela za građane.

Poručio je da Vlada Republike Srpske neće dozvoliti da cijena struje bude povećana i da će iskoristiti sve mehanizme da ostane najjeftinija u regionu, kao i do sada.

Tako nije razmišljao v.d. generalnog direktora ERS-a Luka Petrović. Podsjećamo, on je nakon odluke Ustavnog suda rekao da će zbog toga struja biti skuplja za oko 86 posto građana koji su racionalno trošli struju.

Podsjećamo, Ustavni sud RS donio je odluku da tarife za obračun električne energije nisu u skladu sa Ustavom RS.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *