Utvrđen uzrok smrti nerođene bebe u Istočnom Sarajevu

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika Društvo
2 minuta čitanja
Bolnica Srbija (Foto: Katera)

Smrt nerođene bebe porodice Bozalo iz Istočnog Sarajeva nastupila je usljed gušenja i posljedičnog gutanja plodne vode i sadržaja crijeva, sa posljedičnim krvarenjem u dosta unutrašnjih organa. Porođaj je obavljen u 40. sedmici trudnoće, tj. desetom mjesecu, a prethodno je fetus bio zdrav. Ovo je zvanično potvrđeno patološkim nalazom koji je u posjedu „Direkta“.

bolnica srbija
Bolnica Srbija (Foto: Katera)

Piše: Nikola Vuksanović/Direkt

„Direkt“ je ranije pisao da porodica Bozalo, Dejana i Bojan, traži odgovornost za smrt svoje bebe koja se desila 17. februara ove godine na Odjeljenju za ginekologiju Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu. Oni i dalje tvrde da je u pitanju ljekarska greška i nemar, te da se desio niz nepravilnosti sa fatalnim posljedicama.

Patološki nalaz potvrđuje da je fetus bio u 40. nedjelji gestacije, te da nije bilo kongenitalnih anomalija. Autopsijom nisu pronađene nikakve krupne anomalije, ali spiralizacija pupčane vrpce može da ima uticaja na smrt ploda, prema nekim podacima iz literature.

„Intrauterina smrt fetusa posljedica je teške, akutne asfiksije sa posljedičnom aspiracijom plodove vode i mekonijuma, kao i oskudnim moždanim krvarenjem“, navedeno je u nalazu.

Unutrašnji nalaz, koji se odnosi na sisteme apsolutno svih unutrašnjih organa sasvim je uredan i prilagođen razvoju ploda u toj dobi.

Porodica će tražiti pravdu

Bračni par Bozalo neće stati dok pravda ne bude zadovoljena. Patološki nalaz je već poslat tužilaštvu i policiji i sada čekaju njihovu reakciju.

„Kako smo i tvrdili, nalaz je pokazao da je sa trudnoćom bilo sve u redu. Da su htjeli moju suprugu poroditi na vrijeme, dijete bi sada bilo savršeno zdravo, kao što i piše u nalazu. Ovo je klasična greška ljekara, nemar i bezobrazluk“, rekao je Bojan Bozalo za „Direkt“.

Bolnici Srbija smo poslali upit u petak, ali do objave ovog teksta nismo dobilo odgovor.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *