BORIS IVELJA U BJEKSTVU:
Uhapšen pripadnik Granične policije iz Trebinja Blagoje Milović

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Direkt priče Crna hronika
3 minuta čitanja
(Foto: MUP RS)

Po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine u Trebinju je uhapšen Blagoje Baja Milović, pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje, zbog sumnje da je umiješan u organizovani kriminal, dok se za Borisom (Bobanom) Iveljom i dalje traga, nezvanično saznaje Direkt.

U ovoj akciji uhapšen je i državljanin Hrvatske i BiH Ivica Bago, zbog krivičnog djela organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba ovlaštenja i drugih krivičnih djela, potvrđeno je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Navedenu istragu Tužilaštvo BiH provodi zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, dok je u realizaciju aktivnosti lišenja slobode uključena Državna agencija za istrage i zaštitu – SIPA.

Od juče je na trebinjskim ulicama povećano prisustvo policije i vršene su kontrole automobila na ulici, a danas su pretresani objekti u vlasništvu Milovića.

Inače, Direkt je u više navrata prenosio objave novinarke Nataše Miljanović Zubac koja je upozoravala na povezanost policijskih struktura sa ljudima iz kriminalnog miljea. Njoj je u junu 2022. godine ispred kuće u kojoj je stanovala zapaljen automobil, ali počinioci i nalogodavci do danas nisu otkriveni, iako je ona javno iznijela svoja saznanja. O ovome je Direkt detaljno pisao u tekstu Kriju li inicijali i heštegovi odgovorne za paljevinu auta novinarke Nataše Miljanović Zubac?

Uhapšeni pripadnik Državne granične službe BiH Blagoje Baja Miliović je inače često viđan u društvu načelnika Policijske uprave Trebinje Siniše Lakete. 

policija
(Foto: MUP RS)

Boris Ivelja je, prema zvaničnim podacima poslovnih portala, predsjednik Lovačkog udruženja „Prepelica“ u Berkovićima. Hapšen je 2010. godine u akciji “Taksa”.

Novinarka Nataša Miljanović Zubac je u više svojih objava obznanila saznanja o Iveljinoj hacijendi na području opštine Berkovići. Prema nezvaničnim saznanjima, na tom mjestu su se u jednoj prilici skupljalo i nekoliko visokopozicioniranih pripadnika vlasti SNSD-a u Trebinju, ali i jedan, njima blizak, ugledni trebinjski privrednik. 

Iako je u fokusu akcije krijumčarenje cigareta, u današnjoj akciji se ne spominje R.N, zvani Rašo Letva, koga su podgoričke Vijesti, na osnovu dostupnih Skaj prepiski, označile kao osobu iz Trebinja koja je godinama u poslovima švercera cigareta. 

On je i vlasnik dvije zlatare u centru Trebinja, koje su registrovane na njegovu suprugu. 

Više informacija biće poznato nakon što se policija zvanično oglasi.

Zoran Galić u bjekstvu?

Istragom je, pored drugih lica, obuhvaćen i zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela – primanje dara i drugih oblika koristi, zloupotreba položaja i ovlaštenja, u periodu dok je obavljao funkciju direktora GP BiH. Galić je, kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, napustio BiH, jer mu je navodno, za sada nepoznato lice, dostavilo informacije o planiranim radnjama i istrazi.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *