U BERKOVIĆIMA NAJVIŠE PREKRŠAJA:
U istočnoj Hercegovini stacionarni radari zabilježili više od 40 hiljada prekršaja

Autor: Jela Džomba Direkt priče
2 minuta čitanja

Najmanja istočnohercegovačka opština Berkovići ubjedljivi je rekorder po broju prekršaja koje je zabilježio stacionarni radar u istočnoj Hercegovini. Naime, 10.409 prekršaja vozača u prošloj i prva tri mjeseca ove godine je zabilježio stacionarni radar u tamošnjem mjestu Prevorac, rečeno je u trebinjskoj Policijskoj upravi (PU).

Inače, ukupno sedam stacionarnih radara postavljenih na području istočne Hercegovine u prošloj i prva tri mjeseca ove godine zabilježilo je  40.135 prekršaja.

Nakon Berkovića, po broju kažnjenih vozača našla se takođe mala hercegovačka opština Ljubinje.

U ovoj opštini, kako je rečeno u PU Trebinje, u istom periodu stacionarnim radarskim sistemom u ulici Tvrdoški put evidentirano je 9. 369 prekršaja.

U Trebinju je u ulici Nikšićki put, za ovaj period, evidentirano 6.940 prekršaja, dok je na Geljovom mostu zabilježeno  4. 892 prekršaja.

U ulici Srpske vojske u Bileći evidentirano je 4.160 prekršaja, a u nevesinjskoj ulici Rada Radovića stacionarni radar zabilježio je ukupno 3.082 prekršaja.

Najmanji broj prekršaja u istočnoj Hercegovini od 1.013 za prošlu i tri prva mjeseca ove godine stacionarni radar je zabilježio u gatačkom mjestu Crnoglav.

Iz PU Trebinje su podsjetili da je kazna za prekoračenje brzine od 10 km/h 50KM. Prekoračenje brtine od 20 km/h kažnjava se sa novčanom kaznom od 100KM i jednim kaznenim bodom, dok je najveća kazna od 400KM i dva kaznena boda za prekoraćenje brzine od preko 30 km/h.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *