U četvrtak odluka DNS-a o koalicijama na lokalu

Autor: Direkt Aktuelno Politika
3 minuta čitanja
Foto: Nezavisne novine

Na sjednici Predsjedništva Demokratskog narodnog saveza (DNS), koja će biti održana u četvrtak, biće zauzeti stavovi u vezi sa koalicijama na lokalnom nivou, potvrdio je to Nezavisnim novinama predsjednik te stranke Nenad Nešić. 

Foto: Nezavisne novine

Na pitanje šta pokazuju informacije sa terena, kada su u pitanju lokalni odbori, on tvrdi da su oni isključivo vjerni DNS-u.

“Ali, isto tako, imaju slobodu da kažu da bi sa ovim ili onim ostvarili bolji rezultat. Imaju slobodu da kažu šta je to, po njihovom mišljenju, u interesu građana i lokalnih zajednica”, rekao je Nešić.

Upitan očekuje li nastavak smjena DNS-ovih kadrova, odgovorio je da to nije pitanje za njega, već za SNSD.

“Oni imaju tu moć, mogu da smjenjuju”, rekao je Nešić, a na pitanje hoće li biti novog sastanka sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, nije želio dati konkretan odgovor.

Sa druge strane, u SNSD-u kažu da su, prema informacijama kojima raspolažu, skoro svi lokalni odbori DNS-a i dalje za saradnju. Odnosi se to, kako pojašnjavaju, na DNS-ove lokalne odbore koji su i ranije bili u toj vrsti koalicije.

“Kada su u pitanju članovi DNS-a, odnosno lokalne organizacije te stranke, oni su, naravno, za nastavak koalicije. Postoji nekoliko ljudi u rukovodstvu stranke koji iz određenih razloga stvari gledaju drugačije. Mislimo da, kada je u pitanju saradnja na lokalnom nivou, u većini lokalnih zajednica tu neće biti nekih problema”, rekao je za “Nezavisne” Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.

Na pitanje da li će, kako se spekuliše, doći do novog sastanka doskorašnjih koalicionih partnera Dodika i Nešića, Kovačević je rekao da je Nešić do sada tražio nekoliko sastanaka.

“Mi smo uvijek otvoreni za razgovore sa svima. Međutim, nemamo baš mnogo vremena da se bavimo takvim stvarima, mi se bavimo vođenjem Republike i to je naš primarni zadatak. Osim toga, u kampanji smo za lokalne izbore, tako da imamo previše posla”, naveo je Kovačević.

Podsjećamo, Direkt je ranije pisao kako će bilećki DNS povući svoju podršku SNSD-ovom kandidatu Nenadu Vukoju.

U ljubinjskom DNS-u potvrdili su za Direkt da imaju svoj stav i planove kako će nastupati dalje, ali da ne žele da ga iznose u javnost prije odluke Predsjedništva stranke.

U javnost prije zvanične odluke Predsjedništva ne žele ni u nevesinjskom DNS-u, a nisu se oglašavali ni DNS-ovci iz Trebinja.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *