Trka za Markovo zdravlje

Autor: Milanka Kovačević Aktuelno Društvo
3 minuta čitanja
Jelena i Nada Jovović promovišu aktivizam, humanizam i zdrav način života

Entuzijasti, sportisti i rekreativci iz Gacka i Bileće organizuju “Trku za zdravlje” od Papinog dola do Bilećkog jezera kako bi pomogli u skupjanju novca za lečenje Marka Vučkovića iz Bileće. Za trku koja će se održati narednog vikenda, do sada se prijavilo 18 učesnika, a “prodaja kilometara” je u toku. 

Jelena i Nada Jovović promovišu aktivizam, humanizam i zdrav način života

Da su zdravlje i fizička aktivnost u tesnoj vezi je istina stara koliko i svet. Ako se njoj doda još i humanost, sve dobija jednu novu dimenziju. Na takvu ideju je došla grupa entuzijasta, sportista i rekreativaca iz Gacka koji su odlučili da pomognu u skupjanju novca za lečenje Marka Vučkovića iz Bileće.

trka-za-zdravlje

Zato će narednog vikenda organizovati “Trku za zdravlje” od Papinog dola do Bilećkog jezera, a “prodaja kilometara” je u toku.

Ideja je da se kroz trčanje promovišu zdravlje i prirodne lepote ovog dela Hercegovine ističe jedna od inicijatorki Jelena Jovović iz Gacka.

Papin do će nam biti mesto sa koga ćemo početi trku. To je mesto u podnožju najlepših planina Lebršnika i Volujaka, a cilj je 7o kilometara dalje, na Bilećkom jezeru”.

Kroz “Trku za zdravlje” žele da ukažu na potrebu svakog pojedinca da vodi brigu o sopstvenom zdravlju kroz fizičku aktivnost, naročito u godini u kojoj nam je ugroženo fizičko, ali i mentalno zdravlje.

Trka je planirana za 12. ili 13. decembar, u zavisnosti od vremenskih uslova, a do tada je otvorena prodaja kilometara ističe Nada Jovović, takođe jedna od učesnica i inicijatorki ove humane akcije.

sutjeska-trail
Učesnice trke “Sutjeska trail” na Trnovačkom jezeru

Ključni cilj trke je upravo zdravlje Marka Vučkovića. Svi mogu biti učesnici ove lepe, sportske, humane akcije tako što će kupovati kilometre. Početna cena kilometra je 1o maraka, a može ih kupiti pojedinac, ustanova, udruženje. Moram da naglasim da će svaka kupovina biti javna, transparentna i dostupna svima”, ističe ona.

Do sada de prijavilo 18 trkača iz Gacka i Bileće koji već najavljuju da je ova trka samo uvertira za nove trkačke poduhvate u Gacku.

Pored Nade i Jelene Jovović, za trku su se prijavili i Ivana i Radoš Tabaković, Radoš Milošević, Đorđe Šinik, Goran Žuža, Luka Mastilović, Miljan Okiljević, Nikola Zirojević, Milan Gutović, Čedomir Šuković, Nebojša Stevović, Saša Rončević, Savo Simić, Miloš Vasiljević, Srđan Govedarica i Srđan Matković.

Prikupljeni novac će biti uplaćen na račun Marka Vučkovića iz Bileće kome je za transplantaciju bubrega u Belorusiji potrebno 14o hiljada maraka.

Inače, “Trka za život” se odvja u okviru drugog novogdišnjeg humanitarnog bazara “Ruke moje daruju da podrže život” koji organizuje “Dečiji vrtić” iz Gacka.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *