Trebinjski SDS: Slučajevi paljevine automobila ne ostavljaju mirnim nikog u ovom gradu

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika Politika
4 minuta čitanja
Predstavnici trebinjskog SDS-a i Liste za pravdu i red (FOTO: Direkt)

Učestali slučajevi paljevine automobila u Trebinju kreiraju zamrznutu sliku da institucije države, policija, sud i tužilaštvo, ne rade ništa i da se sve završava samo na izjavama da je istraga u toku i da su počinioci i motivi nepoznati, rečeno je danas na konferenciji za medije trebinjskog SDS-a i Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, koja je održana zbog toga što je noćas u ovom gradu izgorio automobil aktivistkinje SDS-a Sanje Deretić.

Predstavnici trebinjskog SDS-a i Liste za pravdu i red (FOTO: Direkt)

Piše: Jelena Denda Borjan

Na konferenciji je napomenuto da je ovo peta paljevina automobila u Trebinju samo u ovoj godini.

„Ovi ponovljeni, do sada nerasvijetljeni slučajevi, paljevine automobila ne ostavljaju ravnodušnim ni mirnim nikoga u ovom gradu, ni bilo ko je čuo za Trebinje. Ovim postupcima se odaje utisak nemirnog i nestabilnog grada koji svoj imidž gradi prvenstveno na turističkim potencijalima, ljepoti i dobroti ljudi koji žive u ovom kraju. Znam da je teško direktno ili indirektno preduprijediti ove događaje, ali samo nečinjenje ničega u cilju rasvjetljavanja motiva događaja, kao i počinilaca, ostavlja još veću ljagu na ovom gradu i podiže još veću famu na same događaje“, rekao je šef kluba odbornika SDS-a u trebinjskoj Skupštini Slobodan Prtilo.

Da ovi događaji ne bi doveli građane u fazu ravnodušnosti i bili im podsticaj da uzmu zakon u svoje ruke, ovaj i prethodne slučajeve treba rasvijetliti i pronaći njihove počinioce, smatra Prtilo.

„Treba da se rasvijetli da li ovaj događaj ima političku konotaciju, što bi bilo jako pogubno za sve mlade ljude koji kroz politiku mogu da ostvare poboljšanje uslova života i rad ovog društva. Tražimo od nadležnih institucija grada, prvenstveno Savjeta za bezbjednost, gradonačelnika, od države, policije, suda i tužilaštva, da svoje aktivnosti pojačaju u cilju definisanja motiva ovog djela, te zaštite građana i njihove imovine, i pronalaska i kažnjavanja samih izvršilaca“, kazao je Prtilo.

Odbornik Liste za pravdu i red u trebinjskoj Skupštini Đorđe Vučinić rekao je da njemu nije poznato da se  porodica Sanje Deretić bavi zabranjenim aktivnostima, pa smatra da je motiv za paljevinu automobila politički.

„Oni su članovi opozicione partije i očigledno je da je to jedan od motiva ovog nemilog događaja. Ne želim da budem sudija umjesto sudije, ali plašim se da moram da kažem da su to motivi. Samo u ovoj godini je bilo pet paljevina, što me podsjeća na ono Trebinje u kom su se gotovo svakodnevno palila vozila. Pozivam nadležne institucije da počnu da rade svoj posao i da se probude iz zimskog sna, posebno tužioce, i da rasvijetle i slučajeve naših kolega odbornika Srđana Simovića i Milutina Mastilovića, rekao je Vučinić.

Podsjećamo, U trebinjskom naselju Gorica noćas je izgorio automobil, a slučaj je prijavljen policiji jutros oko 2 sata. Vozilo pripada Sanji Deretić, radnici Uprave za indirektno oporezivanje i aktivistkinji trebinjskog SDS-a. Deretić je bila kandidatkinja SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH na izborima koji su održani 2018. godine.

U prošloj godini u Trebinju je zapaljeno pet vozila. Nijedan slučaj nije rasvijetljen.

Podijeli članak
1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *