Trebinje domaćin šestog Festivala #SlobodaNarodu

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja

Festival #SlobodaNarodu dolazi u Trebinje, 19. aprila, od 10.30h u Kulturnom centru Trebinje. Posjetioce očekuju Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske, Mijo Perkunić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Ivana Grujić, direktorka Muzeja Hercegovine u Trebinju i mnogi drugi panelisti čija imena predstavljaju simbol za borbu za ljudska prava i slobode. #SlobodaNarodu afirmiše borce za ljudska prava i teme koje se guraju na margine javnog prostora i daleko od uticaja na javno mnjenje.

 

Teme panel diskusija su: Kako je biti Bošnjak i Hrvat u Republici Srpskoj?; Umjetnost kao kritika društva?; Kako je biti Hercegovina u Bosni? i Zakon o kleveti i uvredi: Da li se bezrazložno plašimo ili ne?.

Detaljan program pogledajte u nastavku.

Pored panel diskusija, posjetioci će imati priliku da uživaju u izložbi poznatog političkog karikaturiste Marka Somborca.

„Trebinje je jedan od rijetkih gradova u BiH koji se nije predao i koji prkosi letargiji. Možemo reći da Trebinje predstavlja simbol slobode u BiH, zbog čega nam je posebno zadovoljstvo da Festival održimo u ovom gradu“, rekao je Srđan Puhalo, programski direktor Festivala.

Festival #SlobodaNarodu u Trebinju održava se uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u BiH.

Festival #SlobodaNarodu simbolizuje slobodni javni prostor, u kom čuvari vatre i slobodne misli imaju priliku da govore i da ih  čuju. Festival afirmiše ljude koji misle drugačije i koji su često Don Kihoti svog vremena. Sadržaj Festivala čine panel diskusije, predavanja, radionice, koncerti, predstave, izložbe i promocije pisane riječi. Cilj je da doprinese jačanju demokratije i ljudskih prava u Bosni i Hercegovini kroz promociju slobode govora iizražavanja. Festival se organizuje u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *