Trebinje: Banjak (SNSD) predsjednik Skupštine, Miljanović (US) potpredsjednik

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Politika
2 minuta čitanja
Dragoslav Banjak (Foto: Direkt)

Dragoslav Banjak (SNSD) izabran je za predsjednika trebinjske Skupštine, a na mjesto potpredsjednika izabran je Đorđe Miljanović, odbornik Ujedinjene Srpske. 

Dragoslav Banjak (Foto: Direkt)

Za Banjkov i Miljanovićev izbor glasalo je 19 odbornika, dok ih je 10 bilo protiv.

Banjak je funkciju predsjednika trebinjske Skupštine obavljao i u prethodnom skupštinskom sazivu, a Miljanović je bio načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Grada Trebinja.

Odbornik Liste za pravdu i red Đorđe Vučinić predložio je da Skupština ima i drugog potpredsjednika koji bi bio iz reda opozicionih partija.

U diskusiji, svoje neslaganje sa izborom Dragoslava Banjka na mjesto predsjednika skupštine iznio je odbornik Liste za pravdu i red Nebojša Milišić. On smatra da Banjak nije dobar izbor, jer je kao predsjednik skupštine i član SNSD-a prećutno učestvovao u “izvlačenju javnog novca i namještanju konkursa”, koje pripisuje vlasti na čelu sa SNSD-om.

Banjak je ukazao na kršenje poslovnika, jer je, kako je rekao, Milišić u svojim izlaganjima upotrebljavao teške riječi i kvalifikovao ljude kao lopove i učesnike u namještanju konkursa. On je odbacio Milišićeve optužbe i rekao kako, kao predsjednik skupštine, nije imao nikakve nadležnosti po pitanju bilo kakvih konkursa.

U toku je izbor zamjenika gradonačelnika Trebinja. Gradonačelnik Mirko Ćurić na tu funkciju predložio je Dražena Boškovića iz SP-a, koji je do sada bio direktror Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *