Trebinjcima osumnjičenim za pomićivanje birača prijeti kazna zatvora do tri godine

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika Politika
1 minuta čitanja

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo “podmićivanje pri izborima ili glasanju”, licima koja je juče saslušala trebinjska policija prijeti novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine, saznaje “Direkt”.

“Ko nudi, daje ili obećava nagradu, poklon ili neku drugu imovinsku ili neimovinsku korist biraču sa namjerom da ga navede da glasa za ili protiv određenog prijedloga, da uopšte ne glasa ili da glasa u određenom smislu, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine”, propisuje član 220. Krivičnog zakonika RS.

Policija je navedena lica saslušala po naredbi dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, ali izvještaj protiv njih još nije predat tužilaštvu.

Osumnjičeni su se nalazili u prostorijama SNSD-a u naselju Mokri dolovi u Trebinju koje su pretresene u toku uviđaja. Pretreseno je i kombi vozilo koje se nalazilo ispred prostorija, a u kome su se nalazili paketi prehrambenih i higijenskih proizvoda za koje se sumnja da su trebali biti upotrijebljeni u svrhu podmićivanja birača.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni su policiji rekli da su paketi bili namijenjeni članovima njihovih biračkih odbora, a ne za podmićivanje birača.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *