Trebinjci pokrenuli peticiju za spas rijeke Trebišnjice

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja
Trebišnjica (Foto: Željko Miletić)

Grupa građana okupljena oko Fejsbuk stranice “Protjerajmo ruglo iz Trebinja” pokrenula je onlajn peticiju za, kako su naveli, spas rijeke Trebišnjice od daljeg uništavanja. 

Trebišnjica (Foto: Željko Miletić)

“Evo prilike da angažman u ovoj grupi konkretizujemo i da se damo u akciju. Što bi rekli, dosta nam je šuplje priče! Pred vama je PETICIJA ZA SPAS RIJEKE TREBIŠNJICE, naše žile kucavice. Nekolicina članova naše grupe je bila vrijedna i dogovorili smo zajedničku akciju koja za cilj ima samo jedno (ali vrijedno) – spasiti rijeku Trebišnjicu od daljeg uništavanja. Stoga ću vas zamoliti sljedeće:

Pročitajte tekst peticije i, ukoliko ste saglasni, dajte svoj glas za spas Trebišnjice! Ukoliko želite ostati anonimni, imate opciju da vaše ime ne bude javno objavljeno.

Uvjeren sam da postoji nada da se nešto učini po ovom pitanju, da nas ima dovoljno da bi naš glas nadjačao one koji nemaju ni minimum ekološke svijesti, niti vide dalje od sopstvenog interesa. Smatram da je Grad Trebinje dužan da nas ispoštuje po ovom pitanju i da zajednički gradimo dogovor kada je u pitanju rijeka Trebišnjica ili, bolje rečeno, ovo što je od rijeke ostalo.

Dajte svoj glas, dijelite peticiju dalje, uključimo što više ljudi i izborimo se za jedan plemeniti cilj! SPASIMO TREBIŠNJICU!”, naveli su organizatori peticije.

Peticiju možete pogledati i potpisati OVDJE.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *