Tomić preuzima Inspektorat Srpske

Autor: Direkt Aktuelno Politika
3 minuta čitanja
Predrag Tomić

Predrag Tomić od danas je ponovo direktor Republičke uprave za inspekcijske poslove, ali je neizvjesno koliko će se dugo zadržati na poziciji, s obzirom da se već spominje nekoliko kandidata za prvog čovjeka Inspektorata Republike Srpske. Tomić ne odustaje od zahtjeva da mu se nadoknade plate u iznosu od oko 14.000 KM za period u kojem je bio nezakonito smijenjen sa pozicije direktora.

Predrag Tomić

Pisanje portala CAPITAL da je Vlada RS na posljednjoj sjednici razriješila dosadašnjeg direktora Inspektorata Drgutina Škrebića i vratila na tu poziciju Predraga Tomića potvrđeno je objavama rješenja o tome u Službenom glasniku RS, a koja danas stupaju na snagu.

Tomić se na poziciju direktora vraća nakon više od dvije godine borbe na sudovima i dokazivanja da ga je Vlada nezakonito smijenila.

Mandat na koji sam imenovan traje pet godina, odnosno do novembra 2021. godine, a uslove za penziju ispunjavam u februaru 2021. godine, tako da ću prije u penziju, nego što će isteći mandat. Danas imam sastanak sa Škrebićem u vezi sa preuzimanjem funkcije i najvjerovatnije da ću od ponedjeljka na posao“, rekao je Tomić za CAPITAL.

Dodao je da će sudski ili vansudskim poravnanjem tražiti od Vlade RS naknadu plata za period koji je bio smjenjen, a što iznosi oko 14.000 KM.

Tomić je od smjene u maju 2018. godine do sada bio inspektor u Zvorniku, a razlika između inspektorske i direktorske plate iznosi oko 500 KM.

U igri za direktora nekoliko kandidata

Istovremeno u vladajućoj koaliciji preovladava mišljenje da poziciju direktora Inspektorata treba vratiti Socijalistima Petra Đokića nakon što je Škrebić prešao u Socijaliste Gorana Selaka.

Kao jedan od potencijalnih kandidata za budućeg direktora Inspektorata spominje se Zoran Kukavica iz Novog Grada, predsjednik opštinskog odbora Socijalističke partije.

Međutim, prema saznanjima portala CAPITAL lider SP-a Petar Đokić zalaže se da u Inspektorat bude imenovana Jelena Kurtinović koja je nedavno smijenjena sa pozicije direktora banjalučkog Centra za predškolsko obrazovanje.

Pored njih dvoje, kao potencijalni kandidat spominje se i Dragan Prodanović, nekadašnji načelnik Centra javne bezbjednosti Doboj kojeg je sa te pozicije smijenio ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač 2017. godine.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *