Tako je govorio Luka Petrović

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja
Luka Petrović (FOTO: Direkt)

Danas, na Međunarodni dan slobode medija, podsjećamo na raniju izjavu generalnog sekretara SNSD-a i direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrović, koji je na pitanje našeg portala u vezi sa sumnjivim tenderima za “Alternativnu” i “Herceg” televiziju, odgovorio “definicijom” šta treba da posjeduje kvalitetan novinar, a šta to, po njegovom mišljenju, naša redakcija nema.

Luka Petrović (FOTO: Direkt)

„Pa ne mogu ja kad vi niste kvalifikovan novinar. Niti ste školovani, niti imate prostorije, niti imate mikrofon, donosite telefon i pravite se novinar. Vi ako imate mogućnosti, vi se prijavite, ako nemate, vaš je problem“, rekao je Petrović.

Upitan zbog čega je „Elektroprivredi“ potrebno ovakvo oglašavanje, Petrović je objasnio da im je potrebna veća prisutnost u medijima koji izvještavaju istinito.

„Uvažavajući činjenicu da pojedini mediji iznose toliko neistina i da mi nismo prisutni u medijskom prostoru, nama je interes da se pruži što više vijesti. Nama, kao Elektroprivredi, kao najjačem sistemu u Republici, neophodno je da plasiramo tačne informacije od ljudi koji su zaduženi za procese u toj instituciji, a ne da se sluša po čaršiji i priča kako se kraducka, a niste otišli u Elektroprivredu da provjerite da li se to stvarno negdje kraducka kao što vi želite da kažete. Slobodno se prijavite i vi (na tender, prim. aut.), i vjerujem da ćete biti nagrađeni, ali izvještavajte samo istinu“, kazao je Petrović za „Direkt“.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *