Svastika Nenada Stevandića umjesto Dujakovića

Autor: Direkt Aktuelno Politika
3 minuta čitanja

Skupštinska većina, kako je i bilo očekivano, smijenila je Slavena Dujakovića koji je kadar DNS-a sa mjesta direktora Agencije za osiguranje Republike Srpske. Na njegovo mjesto postavljena je Draženka Janjanin kadar Ujedinjene Srpske, svastika Nenada Stevandića, predsjednika te stranke i supruga Mire Janjanina “frontemena” grupe “Viteški ples”. Ona je bila kandidat Ujedinjene Srpske na lokalnim izborima u Banjaluci ali sa 871 glasom nije ušla u gradsku skupštinu, piše Gerila.

Dujakovićevu smjenu je nadležna Komisija NSRS pokušala da provede u martu ali to tada nije učinjeno jer neki od vladajućih članova komisije nisu došli na sjednicu pa nije postojala potrebna većina za Dujakovićevu smjenu. Nakon toga, iskorištena je mogućnost promjene sastava te komisije što je ekspresno učinjeno. Dujaković je smijenjen kasno sinoć na kraju 16. redovnog zasjedanja NSRS. Vlada je ranije Dujakovićevu smjenu i najavu imenovanja Janjanin pravdala “potrebom obezbjeđivanjem kontinuiteta u radu Agencije za osiguranje”. Jasno je, međutim, da je Dujaković smjenjen nakon što je DNS napustio vladajuću koaliciju.

Slaven Dujaković ranije je najavio da će ukoliko bude smijenjen tužiti Vladu Republike Srpske zbog, kako je tvrdio, nelegalne smjene. Njemu je ostalo još četiri godine mandata na mjestu direktora a najavio je da će tražiti pola miliona maraka koliko bi zaradio za te četiri godine. Pola miliona građane će koštati i plata nove direktorice u naredne četiri godine.

Cijela država, svi smo mi postali taoci jedne opasne, kriminalne i mogu slobodno reći mafijaške organizacije SNSD koja posmatra čitavu javnu upravu i državu kao svoj plijen i uopšte se ne obaziru na štetne posljedice takvih poteza koje povlače. Tako i ova smjena direktora Agencije za osiguranje koja bi mogla koštati građane 500 000 maraka nije nikakvo iznenađenje”, kaže Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS.

Poslanik DNS-a, dojučerašnjeg partnera SNSD-a u vlasti Srpske, Duško Ivić rekao je nakon smjene Dujakovića da je “ovo klasičan primjer političke korupcije”. On je, prenosi BN TV, potvrdio da će Dujaković tužiti Vladu zbog smjene.

Smijenjeni Dujaković je, inače, prošle godine dospio u javnost nakon što je za službene potrebe kupio Audi vrijedan 115 000 maraka bez PDV-a. On je na poziciju direktora Agencije za osiguranje imenovan u novembru 2015. godine a portač Žurnal je pisao kako je on vlasnik firme “Plava Linija” u Stanarima u kojoj je određen broj osiguravajućih kuća koje rade na registraciji vozila a nemaju sostveni tehnički pregled obavljao tehničke preglede.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *