Sutra protest u Banjaluci: “Nećemo plate, hoćemo obećanja”

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja

Udruženje Restart Srpska iz Banjaluke pozvao je građane na protest koji će održati 6.7. u srijedu od 19 časova na Trgu Krajine u Banjaluci. Protest će biti održan pod nazivom “Nećemo plate, hoćemo obećanja”, piše Buka. 

“Da je ovo normalna država protestni zahtjevi bi bili da se ukinu akcize na gorivo odnosno naftu i naftne derivate, da se ukine PDV na naftu i naftne derivate preko 2 KM i da političari sebi ne dižu plate, makar ne za ovih bahatih 500 KM. Međutim, pošto mi ne živimo u normalnoj državi , na ovim protestima imamo samo tri zahtjeva – umjesto 500 ,  da se poltiičarima povećaju plate za 5000 KM, drugi je zahtjev da se udvostruče akcize na gorivo a treći zahtjev je da se poveća PDV na osnovne životne namirnice” rekao je predsjednik UG “Restart Srpska” Stefan Blagić danas u Banjaluci.

On kaže da će građani shvatiti ironiju u ovim zahtjevima

Blagić dodaje da je protest prijavljen u policiji, i da nisu dobili zabranu za održavanje protesta.

Banjalučki satiričar i komičar Mirko Komljenović Mirkan smatra da živimo u tragičnom vremenu te da su političari uspješniji komičari od pravih autentičnih komičara.

“To što ja pokušavam da osmislim da bude smiješno, oni rade sa punim uvjerenjem da to tako treba i da je to ispravno. Oni su uspješniji, imaju veći auditorium, imaju veće plate. Oni izađu za skupštinu, mi ih gledamo smijemo se a oni primaju bolju platu od nas. Definitivno su uspješniji”, kaže Mirko Komljenović.

“Pošto ne smijemo dozvoliti da se naši političari ovoliko pate i da povećaju plate za samo 500 KM (svi znamo da se od 500 KM ne može živjeti), riješili smo da im damo punu podršku!Što se tiče građana, mi imamo samo jednu poruku: NEĆEMO PLATE, HOĆEMO OBEĆANJA!” stoji u ranije objavljenom pozivu na proteste

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *