Startovala kampanja “I ovog ljeta- Trebinje te čeka”

Autor: Direkt Aktuelno Društvo Ekonomija
5 minuta čitanja
Trebišnjica (Foto: Željko Miletić)

Trebinjska turistička organizacija vrijedno radi i ubrzano sprema predstojeću turističku sezonu. Nadaju se da će biti bolja nego prethodna koja je, kako se ispostavilo, bila najteža za globalnu turističku industriju, pa samim tim i za Trebinje.

Ljetujte u Trebinju (Foto: Željko Miletić)

Piše: Jelena Denda Borjan

I ove turističke sezone računaju na program turističkih vaučera Vlade RS koji su se protekle godine pokazali kao pun pogodak kada je u pitanju uvećanje obima turističkog prometa domaćih turista. Trebinje je uz Jahorinu destinacija na kojoj je iskorišteno najviše turističkih vaučera, a predviđanja su da će slična situacija biti i tokom ove godine.

Posebno dobar rezultat prošle turističke sezone dale su promotivne kampanje, pa uzevši u obzir navedena iskustva odlučeno je da se i ove godine nastavi u istom smjeru, samo ovaj put na malo većem nivou uz bolju i adekvatniju pripremu i direktnim komuniciranjem sa potencijalnim turistima“, kažu iz TO Trebinje. 

Startovala je promotivna kampanja pod nazivom „I ovog ljeta – Trebinje te čeka“, u okviru koje će kao ciljana biti definisana tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. 

Kampanja će se realizovati tokom maja i juna mjeseca tekuće godine i to kreiranjem više multimedijalnih sadržaja uglavnom onlajn digitalnim kanalima komunikacije sa posebnim osvrtom na društvene mreže, zatim putem reklamnih bilborda i siti lajt plalatformi u većim gradovima tri navedene države. Takođe, potencijalnim turistima sa navedenih tržišta turistička ponuda Trebinja će biti predstavljena putem štampanih, elektronskih, radio i TV medija sa posebnim fokusom na gostovanja i reklamiranje na komercijalnim televizijama“, objašnjavaju u trebinjskoj Turističkoj organizaciji.

Takođe, planiraju da i ove godine, tokom juna mjeseca, a u saradnji sa trebinjskim hotelijerima i ugostiteljima te uz podršku Grada Trebinja, realizuju promotivnu kampanja “Ljetuj u Trebinju” u okviru koje će u formi nagradne igre biti dodijeljeno više vaučera za turiste koji žele da svoj odmor provedu u Trebinju tokom mjeseca jula 2021. godine. 

Prošle godine ova kampanja dala je posebno dobre rezultate s obzirom na to da je sajt kreiran za ovu namjenu zabilježio više od 20.000 posjeta iz 32 zemlje svijeta. Osim toga, početkom maja otpočećemo kampanju Gradimo turizam zajedno koju realizujemo zajedno sa Gradom Trebinje. Cilj kampanje je podsticanje vlasnika privatnih smještajnih objekata da evidentiraju svoju djelatnost, a oni koji su evidentirani da krenu u proces katogorizacije. Predviđeno je da se određenom broju vlasnika koji svoje smještajne jedinice evidentiraju u određenom roku, kao što je to bio slučaj i prije tri godine, obezbijedi podrška u vidu vaučera”, najavljuju u TO Trebinje. 

U sklopu ove kampanje planirani su i angažman i implementacija takozvanog HSS rezervacionog sistemakoji će, posredstvom sajta Turističke organizacije, svim registrovanim smještajnim objektima ponuditi potpuno novi kanal prodaje uz najmanju proviziju na tržištu, u iznosu od 4 posto.

[stextbox id='naslov’ caption='I USAID podržao trebinjsku turističku priču’]Trebinje je kao turistička lokacija, sa izuzetnom važnošću po više parametara, u BiH uvršteno u USAID-ov projekat čiji je cilj oporavak turističke privrede od “korona” krize. Prve aktivnosti implementacije projekta u Trebinju očekuju tokom maja, a odnose se na prezentacije, obuke i treninge vezane za procjenu uspješnosti, kao i plan digitalne transformacije Turističke organizacije Trebinje.[/stextbox]

Zdravlje i bezbijednost turista kao prioritet

U saradnji sa Domom zdravlja i Bolnicom Trebinje, Grad Trebinje osigurao je besplatno testiranje svih zaposlenih u hotelima na području ovog grada, a ima ih oko dvije stotine. Prva “tura” testiranja obavljena je tokom protekle sedmice, a planirano je da testiranja budu periodična i da se obavljaju o trošku Grada, što će biti samo jedan od načina na koji će se reagovati kako bi se pomoglo sektoru turizma.

Na ovaj način Trebinje želi da pošalje jasnu poruku svim turistima koji ga planiraju posjetiti tekuće sezone da je zdravlje i bezbijednost turista, ali i domaćeg stanovništva, na prvom mjestu, te da se tokom svog potencijalnog boravka u ovom gradu mogu osjećati bezbjedno i sigurno s obzirom na to da će biti u potpunosti ispoštovane sve aktuelne mjere vezane za korona virus”, poručuju iz Turističke organizacije Trebinje.

Projekat Priče sa granice je implementiran zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *