ZBOG TRANSPORTA UGLJA IZ RITE GACKO:
Stanari ulice Stojana Kovačevića najavili blokadu puta 

Autor: Direkt Direkt priče
2 minuta čitanja
Foto: Direkt

Stanari u ulici Stojana Kovačevića u Gacku održali su večeras sastanak na kojem je dogovoreno da ujutru u osam časova blokiraju ulicu zbog kamiona koji im narušavaju mir, kako danju tako i tokom noći.

Transport kamiona
Foto: Direkt

Prašina, dim, blato, buka nešto je što je žiteljima ove ulice, ali i onih u blizini, postala svakodnevica, pa su složno, večeras njih 20 iskazali nezadovoljstvo, a sutra će autima blokirati put.

 Svakodnevno 25 kamiona „protutnji” kraj njihove zgrade, a imaju naznake da bi se taj broj mogao od avgusta povećati na čak 70.

„Ne tražimo obustavu, već da se nađe alternativni put. Nigdje kamioni ne idu kroz centar grada, kao što je to slučaj kod nas. Mirnim putem želimo da zaustavimo transport kamiona. Obratili smo se nadležnim institucijama, odnosno opštini, RITE–u Gacko i policiji, ali nismo dobili odgovor.  Naš zahtjev od kojeg ne odustajemo je da se zabrani kamionski transport  kroz našu ulicu“, rekli su stanari.

Iz RITE-a su za “Direkt” kratko izjavili da im se ingerencije završavaju kod „vage“, čime su htjeli da kažu da kada se izmjeri ugalj i kamion napusti rudnik njihova odgovornost prestaje. Dodali su da je nakon toga sve u nadležnosti Opštine Gacko i  Puteva RS. Iako nisu nadležni, voljni su da razgovaraju sa stanarima.

Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković ovog popodneva bio je nedostupan pa nismo dobili od njega komentar po ovom pitanju.

Prodaju uglja za Elektroprivredu Srbije dogovorila je prethodna uprava RITE-a, na čelu sa Miodragom Šešlijom. U javnim nastupima sadašnji v.d. direktor Maksim Skoko više puta je izjavio da je ovaj ugovor nasledijedio, ali da je koristan za firmu i da bi ga i sam sklopio.

Transport uglja kroz grad stvorio je velike probleme u saobraćaju posebno na dionici prema Foči. U proteklom periodu zabilježeno je više nezgoda na putu. Prevoz je bio prekinut proteklih pola godine, pa su građani odahnuli, misleći da je taj aranžman okončan. Ponovno pojavljivanje kamiona na ulicama izazvalo je ogorčenje i revolt.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *