Šta narušava jedinstvo trebinjskog DNS-a – unutrašnji sukobi ili Luka Petrović?

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Politika
4 minuta čitanja

Gradski odbor DNS-a u Trebinju i regionalni odbor ove partije ne podržavaju imenovanje Jovice Vlatkovića na mjesto generalnog direktora za razvoj i investicije u Elektroprivredi Republike Srpske (ERS). Tako tvrdi predsjednik trebinjskog odbora ove stranke Petar Ivanković. Vlatković, pak, kaže, da podršku ima i od gradskog i od regionalnog odbora, ali i od predsjednika stranke Nenada Nešića.

Petar Ivanković (Foto: Direkt)

Na čelu trebinjskog Gradskog odbora DNS-a još uvijek je odbornik Petar Ivanković koji smatra da je Vlatković odavno izbačen iz GO DNS-a u Trebinju, o čemu je Direkt ranije pisao. Vlatković odgovara da je član DNS-a i da njegova navodna smjena nikada nije realizovana, jer nije imala podršku glavnog odbora stranke.

Da su dvije struje aktivne u DNS-u i da je jedinstvo stranke ozbiljno narušeno danas je još jasnije.

Ivanković za sve krivi generalnog sekretara SNSD-a i direktora ERS-a Luku Petrovića. Ivanković Vlatkovićevo imenovanje na mjesto direktora za investicije i razvoj vidi isključivo kao nagradu za Vlatkovićevo lobiranje za SNSD na prošlim izborima.

Vlatković je imenovan isključivo na prijedlog Luke Petrovića, kako bi mu se odužio za lojalnost i rušenje DNS-a u Trebinju. Ovo nije prvi put da Luka Petrović unosi nemir u DNS u Trebinju kako bi oslabio DNS, jer mu očito ne odgovara njegovo jačanje. Brzo je zaboravio doprinos DNS-a njegovom izboru za gradonačelnika“, rekao je Ivanković.

Vlatković odbacuje optužbe da je narušavao jedinstvo DNS-a i da je radio za Luku Petrovića i uvjerava da Ivanković nije legitimni predsjednik GO DNS-a Trebinje.

„Izglaganje Petra Ivakovića je netačno. Ja sam član i regionalnog i glavnog odbora DNS-a. Na osnovu podrške svih odbora ja sam nominovan i izabran na funkciju koju obavljam. Ivanković je sazvao gradski odbor sa nekolicinom ljudi i sam sebe izabrao za predsjednika. Neka pokaže broj delegata koji su bili na toj skupštini. Prema tome, on nije validan predsjednik GO“, kaže Vlatković.

Jovica Vlatković (Foto: Direkt)

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Slavko Dangubić potvrdio je za “Direkt” da Vlatković ima podršku ovog odbora i zapitao se kako Petar Ivaknović može ocjenjivati da li nešto ima podršku regionalnog odbora, ako nije na njegovom čelu.

Posljednjih dana javnost komentariše kompetencije i obrazovanje Jovice Vlatkovića, a Ivanković ga naziva “bečkim studentom”.

“Završio sam Visoku školu modernog biznisa u Beogradu, koja je dio ASB akademije iz Beča”, rekao je Vlatković.

Da li je Ivankovićev istup svojevrsna poruka SNSD-u u Trebinju da više ne može da računa na njih, Ivanković danas nije želio da komentariše. Šturi su bili odgovori na sva novinarska pitanja.

Odnosi dvije koalicione partije su narušeni još ranije kada je potpredsjednik trebinjske Skupštine Bojan Šapurić (DNS), ispostaviće se, nezakonito, smijenjen sa te funkcije. Zvaničnog stava za javnost, bar kada je djelovanje lokalnog DNS-a u pitanju još nema, ali bi sutra mogao biti jasniji nakon Predjsedništva DNS-a u Banjaluci.

Na pitanje hoće li preuzeti trebinjski DNS, Vlatković kaže da će o tome odlučiti Predsjedništvo.

Podsjećamo, Jovica Vlatković je prije dva dana imenovan za direktora za razvoj i investicije u ERS-u.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *