Spomenik borcima u Banjaluci poskupio za milion maraka

Autor: Direkt Drugi pišu
2 minuta čitanja
FOTO: Capital

Preduzeća angažovana na gradnji spomenika palim borcima vojske Republike Srpske u centru Banjaluke dobiće dodatnih milion maraka, jer je na projektu, kako tvrde u Gradskoj upravi, došlo do nepredviđenih radova. 

FOTO: Capital

Piše: D. Tovilović/CAPITAL

Tako se vrijednost ovog centralnog spomen obilježja koje bi trebalo biti završeno ove godine popela sa projektovanih četiri miliona na ukupno 7,3 miliona KM.

Radove izvode firme „Tekton“, „ABC Solutions“, „CPK“ iz Banjaluke i „Niskogradnja“ iz Laktaša, koje do novog miliona dijeli puka formalnost.

Naime, ostalo je da se sprovede pregovarački postupak na koji su se jedino oni javili i gdje je ocijenjeno da su kvalifikovani kandidati.

Komisija je predložila ugovornom organu da grupu kandidata ocjeni kvalifikovanim kandidatom, kojem će, nakon isteka roka za žalbu protiv ove odluke biti upućen poziv za podnošenje početne i konačne ponude“, stoji u odluci o rezultatu pretkvalifikacije, koja je donesena prošle sedmice.

Iako ponude tek treba da se dostave, grad Banjaluka je otkrio koliko planira dodatno da izdvoji u ovu svrhu.

Naime, izmijenjenim planom nabavke od 2. aprila ove godine navodi se suma od 969.230 KM bez poreza, a kao izvor finansiranja budžet Grada.

Podsjećamo, gradnja spomenika počela je polovinom prošle godine. Iako potrebu za istim niko nije sporio, on je postao mjesto za nova politička prepucavanja.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *