Slađana Skočajić zamjenica gradonačelnika Trebinja – DNS protiv

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja

Slađana Skočajić iz SNSD-a danas je većinom glasova odbornika u trebinjskoj Skupštini izabrana za zamjenicu gradonačelnika Trebinja. Za njeno imenovanje glasalo je 19 odbornika, dok ih je dvoje bilo protiv.

grad trebinje

Prijedlog za imenovanje Slađane Skočajić dao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić. Ovaj prijedlog naglasio je neslaganje među koalicionim partnerima, pa je protiv imenovanja Slađane Skočajić bio DNS. Odbornik ove stranke Petar Ivanković kazao je da je njenim imenovanjem narušen koalicioni dogovor, iako gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić tvrdi da nije i da je to mjesto pripada SNSD-u.

Sladjana Skocajic
Slađana Skočajić (Foto: Radio Trebinje)

“Kao prvo, žao mi je što moram da učestvujem u ovoj raspravi. Nadam se da će me Slađana Skočajić shvatiti. Nemam ništa protiv Slađane Skočajić. Poznajemo nju i njenu porodicu, ali DNS neće podržati ovaj prijedlog”, rekao je Ivanković.

Odbornik “Poligrafa” Zoran Anđušić zamjerio je to što se zamjenik bira tek sad, skoro osam mjeseci nakon prijevremenih izbora za gradonačelnika Trebinja. Zbog toga je, kaže, po ovom pitanju ostao uzdržan.

Skočajić je diplomirana ekonomistkinja, a radila je kao profesorka poslovne informatike i ekonomske grupe predmeta u Centru srednjih škola u Trebinju.

U kratkom obraćanju pred odbornicima u Skupštini grada Trebinja, Skočajić je obećala da će raditi isključivo za interes Grada Trebinja.

“Ako me pitate zašto sam se odlučila da promjenim teren na kome sam, po ocjeni mojih učenika, bila dobra –  smatram da je ovaj tim koji vodi grad dobar tim i da bi svaki igrač poželio da mu se pridruži”, rekla je Skočajić.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *