Širom Hercegovine otvorena sva biračka mjesta – prvi izborni sat protekao bez problema

Autor: Direkt Aktuelno Politika
2 minuta čitanja
Ilustracija (Foto: Direkt)

Glasanje je jutros u 7 časova bez problema počelo i u svim hercegovačkim opštinama. Jedino je zakašnjenje od desetak minuta zabilježeno na jednom biračkom mjestu u Trebinju. 

glasanje izbori
Ilustracija (Foto: N1)

Pravo glasa u ovom gradu ima 31.184 birača. Oni će glasati na 46 redovnih biračkih mjesta te jednom za glasanje u odsustvu, a na raspolaganju im je sedam mobilnih timova. 

U Nevesinju su sva biračka mjesta otvorena na vrijeme, potvrdili su “Direktu” u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK). 

U birački spisak opštine Nevesinje za Opšte izbore 2022. upisano je 11.350 birača, a izborni proces odvijaće se na 32 redovna biračka mjesta i jedno za glasanje u odsustvu i nepotvrđenim glasačkim listićima. 

Po planu sve teče i u Bileći, rekli su u OIK-u. Svih 25 redovnih biračkih mjesta je otvoreno na vrijeme, a građanima su na raspolaganju i dva mobilna tima i jedno za glasanje u odsustvu. U Bileći je registrovano 10.020 birača. 

Sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme i u Opštini Ljubinje. Pravno glasa, prema podacima OIK-a, ima 3.148 birača, a mogu da ga iskoriste na 14 redovnih biračkih mjesta i jedno mjesto za nepotvrđenje glasačke listiće i glasanje u odsustvu. 

I u Gacku je sve počelo u 7 časova. Otvoreno je 21 redovno biračko mjesto, a broj registrovanih birača za ove izbore je 8.082. 

U OIK-u Berkovića potvrđeno je za “Direkt” da se izborni proces odvija bez problema i da su sva mjesta otvorena na vrijeme. U ovoj opštini registrovano je 1.632 birača. Svoje biračko pravo mogu da ostvare na sedam redovnih biračkih mjesta i na jednom za nepotvrđene i glasove i u odsustvu. 

U Bosni i Hercegovini moguće je glasati na ukupno 5.903 biračka mjesta, a pravo glasa imaće 3.368.666 birača, podaci su Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *