Sin Željke Cvijanović otvorio firmu za poslovno savjetovanje

Autor: Direkt Aktuelno Ekonomija Politika
3 minuta čitanja
Željka, Stefan i Filip Cvijanović (FOTO: RTRS)

Pored svakodnevnih državničkih poslova, najviši funkcioneri u Republici Srpskoj moraju se baviti i porodičnim problemima u privatnom biznisu. Poslovanje im očito ide od ruke, pa se porodica predsjednice Željke Cvijanović odlučila osnovati i treću firmu koja će se baviti poslovnim savjetovanjem.

cvijanovici
Željka, Stefan i Filip Cvijanović (FOTO: RTRS)

Piše: Dejan Tovilović/ Capital.ba

Riječ je o preduzeću „Beta Inovatic“ sa sjedištem u ulici Petra Kočića. Osnivač i direktor je Stefan Cvijanović, jedan od dva predsjedničina sina.

Preduzeće će poslovati kao društvo sa ograničenom odgovornošću.

Pored ove firme Stefan sa svojim ocem Aleksandrom ima i preduzeće „Prim“ čija je osnovna djelatnost trgovina.

Sa jednim zaposlenim ova firma je u 2019. godini imala 234.284 KM prihoda i prijavila dobit od 44.617 KM.

Sarađivali su sa Univerzitetsko-kliničkim centrom u Banjaluci na čijem je čelu  dr Vlado Đajić predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Stefan i Aleksandar su za UKC istraživali zadovoljstvo korisnika, za što im je isplaćeno 6.000 maraka.

U privatnim vodama se oprobao i Filip, predsjedničin stariji sin. Direktor je i suvlasnik firme “Pilon” koja se bavi građevinom.

Ipak, kako je vidljivo iz dostupnih poslovnih registara, ovo preduzeće već nekoliko godina nema prijavljenih finansijskih transakcija.

Dodikovim putevima revolucije

Iako se trude, Cvijanovići još nisu ni blizu poslovnog uspjeha koji ostvaruju članovi porodice Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH.

Gorica sa svojim restoranima “Agape” uspješno se bavi ugostiteljstvom, dok se Igor Dodik orjentisao na poljoprivredu preko preduzeća “Fruit Eco”.

Igor je, po priznanju svog oca i u poslovnim odnosima sa firmom “Prointer” uglavnom poznatoj po višemilionskim poslovima sa institucijama Srpske.

I Miloradov rođeni brat Goran je voćar i vlasnik preduzeća “Agro voće”, koje je kao i “Fruit Eco” redovan korisnik podsticaja za poljoprivredu koje obezbjeđuje Republika Srpska.  

U privatnim vodama je zaplivao i Dodikov sestrić Vico Zeljković ali su njegove firme “Global Star” i “Sport professional” propale.

Zato je njegov brat, Bogoljub Zeljković sa svojom firmom “DL Plakat” puno uspješniji sa godišnjim prihodima između 500 i 760 hiljada KM.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *