Radnici gatačkog vrtića revoltirani odlukom SO Gacko

Autor: Milanka Kovačević Aktuelno Društvo Politika
3 minuta čitanja
Šareno i razdragano-Vrtić u Gacku je prošle sedmice proslavio 34 godine rada

Jučerašnja sednica SO Gacko je izazvala mnogo komentara, a strasti se ne smiruju ni danas. Zbog donesenih odluka neprijatno je bilo ponekom odborniku iz redova pozicije koji su se interno pravdali partijskom disciplinom i koalicionim sporazumom.

vrtić-rođendan-gacko
Šareno i razdragano-Vrtić u Gacku je prošle sedmice proslavio 34 godine rada

Povodom smene direktorice Dečijeg vrtića Gacko Jelene Gutović, danas se oglasio i kolektiv ove ustanove koji je uputio otvoreno pismo načelniku Ognjenu Milinkoviću i predsedniku Skupštine opštine Gacko Rajku Papoviću.

pismo-radnici-vrtic
Radnici su pismo uputili načelniku opštine Gacko i predsedniku SO

Reagujući na činjenicu da izveštaj o radu ove ustanove nije usvojen. što je bio razlog za smenu direktorice, radnici su istakli da su indirektno poniženi jer se na osnovu toga može zaključiti da svoj posao ne obavljaju kako treba.

Deo smo ustanove koja bi svakom intelektualcu treba da bude najvažnija je upravo iz te ustanove kreću temelji našeg društva, naše zajedničke budućnosti. To je ustanova u kojoj rade posvećeni profesionalcikoji u ovaj posao ulažu mnogo više ljubavi nego bilo ko drugi”.

U pismu se ističe da je izveštaj o radu ove ustanove usvojen u septembru, pošto ona prati školski kalendar, a na njega primedbu nisu imali ni Ministarstvo obrazovanja RS niti Republička prosvetna inspekcija.

Naš interes, a verujemo i vaš, jeste opšte dobro dece od najranijeg uzrasta. Akon am je to zajednički interes, molimo vas da tako I delujemo. Ne dozvolimo da nam neke druge nepoželjne društvene vrednosti utiču na kvalitet rada. Ne dopustimo da nam kvalitetan I profesionalan kadar bude smenjen zato što svoj posao obavlja toliko besprekorno da izlazi iz norme predviđenog. Ne bismo smeli dnositi odluke zbog ličnih interesa, političkih, verskih, niti bilo kakvih. Ne bismo smeli kršiti zakonske okvire”, stoji u pismu radnika JPU “Dečiji vrtić” Gacko.

Komentar na reakciju radnika danas nisu imali ni načelnik opštine, a ni predsednik SO.

Podsećamo, skupštinska većina je juče po kratkom postupku odbacila izveštaje o radu skoro svih opštinskih ustanova što je bio jedan od razloga da smeni sve direktore.

Da se tražio samo razlog za smenu potvrđuje i slučaj “Turističke organizacije” koja praktično nije imala nikakve rezultate rada, ali je njen izveštaj prihvaćen jer je direktor sam podneo ostavku.

Juče su imenovani i v.d. direktora ustanova od kojih, kao što smo pisali, većina nema nikakve profesionalne reference.

Načelnik Milinković je danas imao sastanak sa novoizabranom garniturom. Nije želeo da komentariše odsustvo iskustva i reference novih rukovodilaca rekavši da su oni izbor skupštinske većine.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *