Pukla koalicija DNS-SNSD u Trebinju: Smijenjen potpredsjednik Skupštine Bojan Šapurić

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Politika
2 minuta čitanja
Foto: Direkt

Potpredsjednik Skupštine grada Trebinja Bojan Šapurić (DNS), većinom glasova trebinjskih odbornika, razriješen je te dužnosti, a na njegovo mjesto imenovan je Mijat Šarović iz Ujedinjene Srpske.

Bojan Šapurić – na fotografiji skroz desno (Foto: Direkt)

Kako je obrazložila Komisija za izbor i imenovanje, Šapurić je smijenjen, jer navodno nije obavljao funkciju u opštem interesu, te nije, kako su naglasili, poštovao dogovore koalicije.

DNS-ov stav o kreditnom zaduženju Grada Trebinja mogao bi biti jedan od razloga za Šapurićevu smjenu, ali nije poznato da li iza toga postoji još nešto. Naime, DNS-ovi odbornici Petar Ivanković i Bojan Šapurić bili su uzdržani prilikom današnjeg glasanja o kreditnom zaduženju i kazali su da smatraju da je 5,5 miliona maraka kredita previše. Oni su na početku sjednice predložili da se sa dnevnog reda skine tačka o dugoročnom kreditnom zaduženju, ali to nije podržala skupštinska većina.

Šapurić se u obraćanju odbornicima zahvalio na dosadašnjem radu i kazao da će nastaviti da radi u najboljem interesu Trebinja.

“Toliko smješno i žalosno da čovjek ne može da povjeruje šta se danas dešava. Mi smo evo pokazali gdje je demokratija danas u 21. vijeku. Obavljao sam ovu funkciju dostojno. Kroz grad ću proći podignute glave za razliku od pojedinaca. Godine prolaze, ja tek živim, a ovo je uvod u moju borbu”, kazao je Šapurić.

Odbornik DNS-a Petar Ivanković kazao je da Šapurićeva smjena znači prekid koalicije DNS-a i SNSD-a u ovom gradu. Takođe je rekao da ostaje pri stavu da je kreditno zaduženje u iznosu od 5,5 miliona maraka previše i pozvao koalicione partnere da odustanu od Šapurićeve smjene.

“Nekorektno što su se odlučili na ovo bez dogovora. Ako vi mislite da će DNS samo da klima glavom, grdno se varate. Brzo ste zaboravili podršku za gradonačelnika koju smo dali. Zaboravljate da po koalicionom dogovoru mjesto potpredsjednika pripada DNS-u”, kazao je Ivanković.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *