PU Trebinje: Za četiri dana uhapšeno sedam lica zbog vožnje pod uticajem alkohola

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika
2 minuta čitanja
Ilustracija

Policijska uprava Trebinje je od 23. aprila do jutros lišila je slobode sedam lica zbog vožnje pod uticajem alkohola, a iz saobraćaja isključila njih 37. U istom periodu, evidentirala je dvije saobraćajne nezgode – jednu u kojoj je vozač pobjegao sa lica mjesta sa 1,63 promila alkohola u organizmu i drugu – u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, saopšteno je iz PU Trebinje.

Ilustracija

Najmanja količina alkohola u organizmu koja je izmjerena kod navedenih vozača bila je 1,54 promila, dok je najveća izmjerena količina bila 2,92 promila.

Prva saobraćajna nezgoda evidentirana je u petak, oko 21 čas, u mjestu Orah, opština Bileća.

“U njoj su učestvovali putnički automobili: marke volksvagen, tip golf, kojim je upravljalo lice inicijala M.G, i marke volkswagen, tip pasat, kojim je upravljalo lice inicijala R.D. Nakon izazvane nezgode lice inicijala R.D. je napustilo lice mjesta. Pronašli su ga policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje, kojom prilikom su alkotestiranjem utvrdili da ima 1,63 promila alkohola u organizmu. Saobraćajna nezgoda je za posljedicu imala materijalnu štetu”, navodi se u saopštenju PU Trebinje.

Druga nezgoda evidentirana je iza ponoći, 26. aprila, a u njoj je učestvovao putnički automobil reno klio, u kome su se nalazila četiri lica.

“Saobraćajna nezgoda je evidentirana u mjestu Biograd, grad Trebinje. Jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede zbog kojih se nalazi u Кliničkom centru Crne Gore u Podgorici, dok su ostala tri lica zadobila lake tjelesne povrede”, navodi se u saopštenju.

Iz PU Trebinje poručuju da je uzrok većine saobraćajnih nezgoda vožnja pod uticajem alkohola.

“Posljedice saobraćajne nezgode su nepredvidljive zbog čega Policijska uprava Trebinje apleuje da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćaje propise”, rekli su iz PU Trebinje.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *