Prostori koji nasmijavaju: 
Radionice stand up komedije u OKC Abrašević

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja

Mostarska stand up scena već neko vrijeme nasmijava OKC Abrašević, a krug komičara koji se pojavljuju sa autentičnim autorskim materijalima uporno se širi. U Bosni i Hercegovini su najaktivnija stand up ekipa, a pored individualnih i zajedničkih nastupa, u Mostar dovode i najaktualnija imena stand up scene iz regiona.

Kako interes za ovu komičarsku formu raste, OKC Abrašević je  u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću, koji podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, zajedno s domaćim stand up snagama odlučio Mostarcima i Mostarkama ponuditi ciklus radionica kroz koje će upoznati najvažniji set alata i vještina potrebnih da bi se i sami okušali na sceni.

Voditelj radionica poznati je mostarski stand up komičar Omer Hodžić koji će, s gostujućim kolegama sa scene, mlade komičare voditi kroz historijat stand upa, proces pisanja šala i sve najpotrebnije tehnike komičarske izvedbe. Mladi komičari će po prolasku radioničarskog programa, dobiti priliku za vlastite premijere, nastupe u Mostaru i šire, kao i za nastavak rada u sklopu domaće stand up scene.

OKC Abrašević poziva sve zainteresirane za razvijanje komičarskih vještina, usvajanje novih znanja o stand upu, svjetskoj, regionalnoj i domaćoj sceni, kao i za izlazak na binu sa vlastitim originalnim materijalima.

Prijave možete slati do 9. januara 2023. putem obrasca. Učešće je besplatno.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *