„Prointer“ više nije vlasnik ATV-a

Autor: Direkt Aktuelno Društvo Politika
2 minuta čitanja
ATV

Alternativna televizija (ATV) ponovo je promijenila vlasnika, te se u sudskom registru kao osnivač, umjesto „Prointera“, sada vodi njegova sestrinska firma „Infinity media“, piše Capital.ba.

ATV

Kompanija „Prointer ITSS“ prošle godine je u potpunosti preuzela vlasništvo nad banjalučkom Alternativnom televizijom.

„Prointer“ je prvo kupio udio u ATV-u od „Integra inženjeringa“ i „Grand trade“, a zatim postao vlasnik i firme „K-2“ audio usluge, koja takođe ima udio u banjalučkoj televiziji.

Međutim, ova godina donosi nove promjene u vlasničkoj strukturi. „Prointer“ je odlučio da u firmu „Infinity media“ prebaci ATV, kao i firmu „K-2“.

„Infinity media“ je sada vlasnik 80 odsto kapitala ATV-a, dok „K-2“ ima 20 odsto.

„Infinity media“ ujedno je i jedan od vlasnika novoosnovane televizije Una koja je nedavno počela sa radom.

„Infinity media“ je kćerka firma grupacije „Infinity International Group“ u čijem je sastavu i javnosti po tenderima poznati „Prointer ITSS“, a koja se veže za porodicu srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Dodik je ranije potvrdio da je njegov sin Igor povezan sa „Prointerom“.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice, ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je 2019. godine Dodik u Narodnoj skupštini.

U međuvremenu je, od tada do sada, osnovana „Infinity“ grupacija za koju se kao zvaničan vlasnik vodi Đorđe Đurić, a čiji je direktor Bojan Vujić koji je ranije rukovodio „Prointerom“. U toj grupaciji za sada je oko 16 firmi.

Podsjećamo, Sjedinjene Američke Države su prije 15-ak dana uvele sankcije Alternativnoj televiziji zbog povezanosti sa Miloradom Dodikom, koji je takođe na listi onih kojima su SAD uvele sankcije.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *