Produžen rok za prijavu na “Mostove Hercegovine”

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
3 minuta čitanja
Mostovi Hercegovine

Zbog novonastale situacije sa korona virusom odlučili smo da produžimo rok za prijavu na “Mostove Hercegovine”. Stoga, vaše prijave možete slati do 10. aprila. Mostovi Hercegovine obići će sedam gradova – Ljubuški, Široki Brijeg, Mostar, Stolac, Ljubinje, Gacko i Trebinje u potrazi za pričama, a prije svega ljudima zainteresovanim za istraživanje i medijsku produkciju priča o hercegovačkim identitetima, geografskim specifičnostima, kulturnim zanimljivostima te neispričanim pričama zajedničkog nam prostora.

Mostovi Hercegovine
Mostovi Hercegovine

Hercegovina je prostor biodiverziteta, bogatih kulturnih riznica i mnoštva još uvijek neistraženih i neispričanih priča. Raznolikosti i srodnosti kojima se ova istorijska regija može pohvaliti velikim dijelom su još uvijek neprisutne i nedostupne u našem medijskom prostoru.

OKC “Abrašević” i “AbrašRadio” u saradnji s portalom “Direkt” odlučili su stoga otvoriti medijsko-edukacijsku platformu posvećenu upravo svemu navedenom.

Uz podršku BHRI, namjera je realizovati projekt pod nazivom “Mostovi Hercegovine” čiji će se program baviti mnoštvom hercegovačkih identiteta, geografskim specifičnostima, kulturnim zanimljivostima, te neispričanim pričama zajedničkog nam prostora.

Mostovi Hercegovine obići će sedam gradova – Ljubuški, Široki Brijeg, Mostar, Stolac, Ljubinje, Gacko i Trebinje – u potrazi za pričama i ljudima zainteresovanim za istraživanje i medijsku produkciju posvećenu ovim zanimljivostima.

Aktivnosti s učesnicima podijeljene su u nekoliko etapa. Prvi ciklus biće posvećen razgovorima, predavanjima i učenju o specifičnostima hercegovačkog podneblja, a zainteresovani učesnici iz sedam gradova imaće potom priliku zajedno s mentorima projekta “Mostovi Hercegovine”, u nizu susreta i okupljanja u Mostaru, raditi na istraživanju i proizvodnji priča. Priče će potom iznijeti u javnost kroz različite medijske platforme – radio, tekst, fotografije, video i slično.

Period trajanja predviđen za rad, akumulaciju i prezentaciju zanimljivosti iz Hercegovine je četiri mjeseca, a svi troškove putovanja, kao i materijala za rad i izradu sadržaja snosi organizator. Program će trajati od 01.04.2020. do 15.07.2020. godine.

Pozivamo mlade od 18 do 35 godina, zainteresovane za priče o Hercegovini, bez obzira na prethodno iskustvo u medijima, da nam se pridruže u ovom procesu i pomognu nam otkriti neispričanu Hercegovinu. Takođe, mogu se prijaviti i oni stariji, ukoliko su zainteresovani za ove teme.

Broj učesnika je ograničen, a prijaviti se možete slanjem CV i pisma motivacije na e-mail: info@okcabrasevic.org, do 10.04.2020.

Ovaj projekat je podržan od strane BHRI.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *