Problemi u SO Gacko- privid ili stvarnost?

Autor: Milanka Kovačević Aktuelno Politika
3 minuta čitanja
Odbornici skupštinske većine u SO Gacko

Za razliku od prvog, drugi pokušaj da počne sednica SO Gacko nije stigao ni do dnevnog reda. Javnosti se obratio predsednik SO Gacko rekavši da je danas na kolegijumu jednoglasno odlučeno da se sednica odloži za 14. jun. Sutra će biti održana Svečana sednica SO Gacko na kojoj će biti proglašeni dobitnici opštinskih priznanja.

so-gacko
Odbornici skupštinske većine u SO Gacko

Nedoumice da li je ovo nastavak prethodnog ili je potpuno novo o zasedanje, pratile su sesiju lokalnog parlamenta zakazanu za danas u 10 časova. No, pre nego što je počela, predsednik SO Gacko Rajko Papović je pomerio za sedam dana.

Jal’ je nastavak, jal’ su labudovi

Da li se radi o nastavku 12. ili bi ovo trebala da bude 13. sednica, budući da je prošla okončana neusvajanjem dnevnog reda i time zaključena, moglo bi da odlučuje Ministarstvo uprave i lokalne samouprave čiju arbitražu će, najavili su, tražiti iz gatačkog SDS-a. Oni su upozorili predsednika SO Gacko Rajka Papovića da krši zakon ukoliko ovu sednicu smatra nastavkom one u petak.

U petak, 3. juna je održana 12. redovna  sednica  SO Gacko na kojoj nije usvojen dnevni red, što znači da se protekla sednica ne može nastaviti jer je završena i zaključena neusvajanjem dnevnog reda“, stoji u saopštenju za javnost SDS-a OO Gacko.

Pozvali su Papovića da poštuje dignitet skupštine i da prestane da manipuliše javnošću da se  nastavlja 12. sednica u upitali da li je sa skupštinskom većinom i sekretarom  spreman da preuzme odgovornost za blamažu i podnese ostavku?

Dignitet (pro)pao

Ipak, Papović insistira da se radi o nastavku zasedanja i tvrdi da problemi u skupštinskoj većini ne postoje.

Desilo se da je na prošloj sednici šest odbornika bilo opravdano odsutno. Postoji samo privid da nešto ne funkcioniše“, rekao je Papović novinarima.

Kao što smo pisali, apetiti koalicionih partnera rastu, a nečelnik opštine se čini nemoćnim da sve konce drži u rukama.

Izgleda da će se sednica održati tek kad DNS instalira svog kandidata za načelnika Odeljenja za urbanizam.

Naime, kako nezvanično saznajemo, ovaj koalicioni partner SNSD-a, koga u skupštini predstavlja odbornica Jovana Zelenović, je nameran da svoje interese istera po cenu da blokira skupštinu, odnosno da dobije pomenuto opštinsko odeljenje na čije čelo bi postavili Zelenovićkinu sestru.

Ova odbornica je već bila u fokusu javnosti kada je, u jeku korone, prisustvovala sednici iako joj je suprug bio pozitivan na virus. Tada je odbila da napusti salu sa obrazloženjem da joj nalog za izolaciju nije uručen.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *