“Porobić” i “Bankom inženjering” nastavljaju izgradnju Dnevnog centra za Udruženje “Sunce nam je zajedničko”

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
2 minuta čitanja

Izgradnju Dnevnog centra namijenjenog Udruženju roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko” nastaviće konzorcijum preduzeća „Porobić“ d.o.o. i „Bankom inženjering“ d.o.o, oba iz Trebinja.

Foto: Jadran Trebinje

Izvor: Jadran Trebinje

Direktori ovih preduzeća, potpisali su danas ugovor o nastavku radova sa trebinjskim gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, vrijedan 770.000 KM.

U Gradskoj upravi podsjetili su da su ugovor sa prethodnim izvođačem raskinuli,  jer ga nije ispoštovao, te “se kasnilo sa radovima zbog čega objekat još uvijek nije u funkciji”.

– Rok za izvođenje predviđenih radova je 75 radnih dana od uvođenja izvođača u posao. Očekujem da objekat bude završen najkasnije do kraja godine, ali imam uvjeravanja da će to biti i ranije – rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je istakao da će radovi u ovoj fazi biti finansirani iz ranije rezervisanih sredstava što je oko 450.000 KM, odnosno preostala sredstva iz humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“, te iz budžeta grada za prethodnu godinu, iz kredita sa 300.000 KM i dodatnih oko 20.000 KM  iz tekućeg budžeta Grada.

Direktor firme „Porobić“ d.o.o. Trebinje Zoran Porobić rekao je da je ugovorom predviđeno da budu urađeni fasada, krov objekta i prizemlje te okolno uređenje koje podrazumijeva prilaz objektu, oborinsku i fekalnu kanalizaciju i uređenje zelenih površina.

– Vjerujemo da ćemo radove završiti prije predviđenog roka – poručio je Porobić.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja roditelja i djece sa poteškoćama u razvoju „Sunce nam je zajedničko“ Mijat Šarović istakao je da će izgradnja ovog objekta značajno poboljšati uslove boravka i rada svoj djeci i omladini sa poteškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima.

Šarović je naveo da mu je drago što su radovi povjereni trebinjskim firmama.

Izgradnja Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju počeli su u decembru 2020. godine, a o problemima i razlozimaa obustavljanja radova naš portal je pisao ranije.

Čitajte još: 

Šarović: Na računu za izgradnju dnevnog centra ima skoro 727.000 maraka

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *