Policijski izvještaj protiv načelnika Gacka: Radmilović opštinu oštetio za 100.000 maraka

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika
2 minuta čitanja

Protiv načelnika Gacka Milana Radmilovića policija je podnijela izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da je nesavjesnim radom u službi oštetio tu opštinu za oko 100.000 maraka, potvrđeno je za Srpskainfo. 

On se sumnjiči da je tokom 2019. godine kao načelnik opštine Gacko suprotno zakonu o dodjeli pomoći za stambeno zbrinjavanje građanja, bez donošenja Odluke o dodjeli pomoći  isplatio novčani iznos za sedam korisnika granta-stimulisanje stambene izgradnje u ukupnom iznosu od 32.002,32 marke.

– Takođe, se sumnjiči da je bez donošenja internog akta o procjeni rizika na radnom mjestu i u radnoj sredini, a u suprotnosti sa Kolektivnim ugovorom za zaposlene u oblasti lokalne samouprave RS donio rješenja o utvrđivanju plata  kojim je izvršeno uvećanje plate za 43 zaposlena u opštini Gacko, čime je za 2019. godinu ukupno isplaćeno 33.446,10 maraka, na ime uvećanja plata – rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Ona je dodala, navodeći inicijale, da ga izvještaj tereti i da je u suprotnosti sa Zakonom o radu potpisao 15 ugovora o djelu sa pet osoba za poslove koje su predviđeni Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta opštinske uprave Gacko i na kojima su zaposlena lica sa Ugovorom o stalnom zaposlenju, te je na osnovu tako sklopljenih Ugovora o djelu  isplatio ukupan iznos od 17.862 marke.

Radmilović se sumnjiči o da je tokom 2019. godine kao načelnik opštine Gacko, suprotno Posebnom kolektivnom ugovoru za zaposlene u lokalnoj samoupravi angažovao zaposlene u opštinskoj upravi Gacko u popisnim komisijama, komisijama za javne nabavke i  komisijama za otkup stanova, te je na osnovu navedenog angažovanja isplatio zaposlenima u opštini Gacko na ime angažovanja u komisijama iznos od 16.700 KM.

– Uprava kriminalističke policije istragu je sprovela po zahtjevu OJT Trebinje, a na osnovu negativnog revizorskog izvještaja opštine Gacko za 2019. godinu, koji je sačinila Glavna služba za reviziju javnog sektora RS. Rad na ovom predmetu se nastavlja – pojasnila je Miljanovićeva.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *