„Pola Beograda reketiramo“: Kik-bokser Hofman i huligani prave haos u Modriči, brat jednog od njih snimljen sa Novakom Nedićem

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika
3 minuta čitanja
Sa grupom huligana upał u kafić u Modriči i prijetio vlasniku i konobaru- kriminalac Ljuban Hofman Vidović (screenshot)

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kome se vidi kik-bokser Ljuban Hofman Vidović, kako sa grupom mladića preti radnicima kafića, kao i vlasniku. Kako se navodi reč je, navodno, o lokalu “Street” u Modriči u Republici Srpskoj. Brat kik-boksera snimljen je, pre nekoliko meseci, sa grupom batinaša koju je predvodio generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić, pred SNS miting u Pančevu, piše Nova.rs

ljuban hofman vidović prijeti u kafiću

Na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži „X“, vidi se trenutak kada Vidović upada u lokal sa grupom krupnijih muškaraca, a potom zahteva od radnika da preko telefona pozovu vlasnika.

U jednom trenutku Hofman govori da je „Tupešin kum“.

Izvesni Tupeša je maja ove godine snimljen sa grupom batinaša iz Pančeva, u društvu generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića i to neposredno pred veliki miting Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu.

Tupeša je navodno bio umešan u prebijanje mladića iz Republike Srpske, a reč je o muškarcu koji je vlasnik teretane.

Interesantno je da je na tom snimku sa batinašima i Nedićem i Miljan Vidović Hofman, brat Ljubana koji je usnimljen kako preti radnicima.

Na snimku koji se pojavio na mrežama vidi se kako kik-bokser Vidović upada u lokal i govori:

Šta se radi ovde, gde je crv, crvić mali? Aj zovi ga“, kaže Vidović u jednom trenutku, obraćajući se radniku.

Potom piše nešto na papiru i naređuje radnicima da pomenuti papir drži na vratima lokala.

„Ovo da stoji na vratima, da je crv cinkaroš“, kaže Vidović.

Potom uzima telefon od radnika koji je zvao, kako se pretpostavlja, vlasnika i govori sledeće:

Ej alo, ovde Hofman, kum Tupeše, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovde, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l jasno?

Oglasila i policija- Ispratili smo ih

Iz PU Doboj su za ATV potvrdili da navedeni događaj nije prijavljen, ali se pod nadzorom Tužilaštva preduizimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti ovog događaja.

Istovremeno, policijski službenici Policijske stanice Modriča su dana, 31.10.2023. godine operativnim radom na terenu uočili više nepoznatih lica koji se kretali u grupi na području Modriče, te su iste pozvali u Policijsku stanicu, gdje su isti legitimisani i utvrđen im je identitet. Lica su u izjavi naveli motiv dolaska na područje ove opštine. Tom prilikom izvršeni su pregledi navedenih lica, kao i vozila koja koriste isti i tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji potiču iz prekršaja ili krivičnog djela“, saopšteno je iz policije.

Lica su nakon toga, uz pratnju policijskih službenika napustili područje opštine Modriča u pravcu Šamca.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *