Pokrenut opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Autor: Direkt Aktuelno Politika
4 minuta čitanja

Skupština grada Bijeljina pokrenula je danas opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića usvojivši inicijativu 25 odbornika, javlja Srna. 

Sjednici su prisustvovala 24 od 31 odbornika, a u njenom radu nije učestvovalo šest odbornika PDP i SDS.

Petrović je ranije odbacio razloge za opoziv navedene u inicijativi i nije prisustvovao današnjoj sjednici.

Milenko Mitrović je u ime Pokreta za Bijeljinu, koji je 16 godina u skupštinskim klupama, poručio Petroviću da će na referendumu izgubiti voljom naroda.

– On velikom brzinom ide u rikverc i ruši sve pred sobom, obrstio je budžet Bijeljine i za dvije godine mandata unazadio je grad za pet godina – rekao je Mitrović, koji je potpredsjednik Skupštine grada.

Marko Vlačić, odbornik Ujedinjene Srpske, rekao je u diskusiji da je nerad Gradske uprave odbio investitore i onemogućio novo zapošljavanje, dok je odbornik Demosa Boban Jovičević rad Petrovića nazvao licemjerstvom, nemarom i neznanjem, kojim je doveo do stagnacije Bijeljine.

– Cinik priča o razvoju, bahati se i blefira na društvenim mrežama, a glodari nas grizu u gradu gdje se dva puta godišnje pokosi trava – ocijenio je Jovičević i dodao da su sugrađani odavno tražili da se pokrene opoziv gradonačelnika.

Odbornik SNSD Vaso Arsenović je u diskusiji o opozivu ukazao na probijanje budžeta grada za najmanje milion maraka zbog nezakonitog zapošljavanja u Gradskoj upravi i na propuste gradonačelnika u zanemarljivoj realizaciji kapitalnih projekata bitnih za građane Bijeljine.

– Ne može više ovako, gradu treba domaćinsko upravljanje – zaključio je Arsenović.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *