Pogoršana epidemiološka situacija u RS: Preporuka je da se maske nose i na otvorenom

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
4 minuta čitanja
Foto: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

U proteklih nekoliko dana došlo je do pogoršanja epidemiološke situacije, pa bi trebalo pristupiti korigovanju određenih mjera, s ciljem zaštite zdravlja stanovništva i ekonomske situacije u RS, piše Srpska info. 

maske
Foto: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Ovo je zaključeno je na današnjem sastanku koji je sazvao predsjednik Vlade RS Radovan Višković, a na kojem je razgovarano o epidemiološkoj situaciji u Srpskoj, s osvrtom na pogoršanje epidemiološke situacije povećanog broj građana kod kojih je testiranjem potvrđeno prisustvo virusa korona.

Na sastanku je istaknuto da se apeluje na građane da maksimalno poštuju preventivne mjere i svoje ponašanje usklade sa obavezujućim mjerama, a koja se odnose na nošenja maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održati fizičku distancu od dva metra, a u skladu sa uputstvom Insitituta za javno zdravstvo RS, zatim dezinfekcije prostora i izbjegavanje svih javnih okupljanja.

Takođe, na sastanku je istaknuto da je u suzbijanju širenja pandemije virusa korona od izuzetne važnosti odgovorno ponašanja svakog pojedinca, te se apeluje da se izbjegavaju okupljanja i da se predstojeći praznici obilježavaju u krugu domaćinstva i sa najužim članovima porodice.

Ovom prilikom je naglašeno da će u cilju zaštite zdravlja ljudi i rada privrede u RS biti pojačane mjere kontrola i nadzora, te poštovanja i pridržavanja propisanih mjera i da će ukoliko bude zabilježeno nepoštovanje istih, biti primjenjene sve zakonske kaznene odredbe.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *