Počelo suđenje po tužbi vatrogasca Miodraga Ćaćića protiv Grada Trebinja

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Društvo Istražujemo
3 minuta čitanja
Palata pravde Trebinje (FOTO: Direkt)

Pred Osnovnim sudom u Trebinju juče je održano pripremno ročište po tužbi vatrogasca Miodraga Ćaćića protiv Grada Trebinja, zbog premještaja na novo radno mjesto i umanjenja dijela plate. 

palata pravde u Trebinju
Palata pravde Trebinje (FOTO: Direkt)

Naime, Ćaćić je jedan od vatrogasaca koji je tužio Grad Trebinje zbog premještaja iz Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Trebinje u Odsjek civilne zaštite, koji je formiran u okviru gradskog Odjeljenja za opštu upravu, pa mu je tako isplaćivana umanjena plata u odnosu na onu koju bi imao na poziciji u vatrogasnoj jedinici. O tome je “Direkt” detaljno pisao u tekstu Gradu Trebinju tužbe, vatrogascima disciplinski postupak i premještaj. 

Ćaćićev pravni punomoćnik Din Tešić za glavno ročište je predložio niz dokaza, među kojima su i izjave više svjedoka, kao i tužbe trojice vatrogasaca na okolnosti poništenja istih rješenja o premještaju. Među dokazima koji su priloženi je i dopis gradonačelnika Mirka Ćurića Ministarstvu uprave i lokalne samouprave, kojim tuženi nastoji da dokaže da gradonačelnik insistira na smanjenju plata vatrogascima. 

Takođe, i u ovom postupku advokat Tešić je predložio saslušanje parničnih stranaka i nekoliko svjedoka na okolnosti podnošenja tužbe protiv Grada, sastanka sa gradonačelnikom, njegovim zahtjevima za povlačenje tužbenog zahtjeva, zatim navodnim pritiscima koje je, kako tvrdi Tešić, gradonačelnik vršio na vatrogasce kao i prijetnjama da će ih premjestiti na druga radna mjesta u Gradsku upravu zbog toga što su tražili povećanje od 15 posto, koje im je zagarantovano kolektivnim ugovorom.

Punomoćnik tuženog Grada Trebinja Radinko Savić ustprotivio se predloženim dokazima ukoliko su oni u suprotnosti sa odgovorom na tužbu. 

On je zatražio da se na ročištu provedu dokazi – rješenje gradonačelnika i izjava Vlada Mirdinje koja je dostavljena uz odgovor na tužbu. 

Nastavak suđenja je zakazan za 10, odnosno 13. oktobar, kada bi trebalo da budu saslušane parnične stranke i provedeni materijalni dokazi te saslušani predloženi svjedoci. 

Sudinica u ovom postupku je Milica Stanković Bojić. 

Podsjećamo da je pred Osnovnim sudom u toku i postupak na osnovu tužbe koju je vatrogasac Slaviša Soldo podnio protiv Grada Trebinja iz istih razloga. “Direkt” u kontinuitetu prati oba postupka.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *